Šport > Nogomet
22 ogledov

Domžalčani "presenečeni" nad odpovedjo

medved celje maribor pokal finale stožice Boštjan Tacol
Na edini sobotni tekmi 23. kola Prve lige Telekom Slovenije so Celjani visoko premagali obubožano Muro 05, ki jo je na prvi ligaški tekmi po povratku v Mursko Soboto vodil Ante Šimundža (4:0). Prva zadetka v sezoni je prispeval najstnik v konici napada Benjamin Verbič. Tekma v Kranju, kjer bi morale gostovati Domžale, je odpadla.

Celjski nogometaši so po remiju na uvodni tekmi spomladanskega dela proti Gorici v soboto v statistiko vpisali nove tri točke za zmago nad Muro 05. Junak tekme je bil Benjamin Verbič z dvema zadetkoma. Celjani s 33 točkami ostajajo na petem mestu, Mura pa je s 17 točkami zadnja.

Celjani so boljši začetek tekme v 18. minuti kronali z vodilnim zadetkom. Verbič je po podaji Mihe Zajca prodrl v kazenski prostor in nato iz težkega položaja močno z desne strani žogo poslal mimo Filipa Drakovića v Murino mrežo. Že v peti minuti je imel lepo priložnost za celjsko vodstvo Gregor Bajde, a je njegov strel iz bližine soboški vratar ukrotil.

Mura v prvem polčasu ni pokazala veliko, pogosto so se črno-beli odločali za dolge podaje, ki pa večinoma niso našle pravega naslovnika, tako da prave priložnosti za izenačenje niso imeli. Zato pa so v 42. minuti domači podvojili prednost. Fabijan Cipot je izgubil žogo na svoji polovici, Andraž Žurej je stekel sam proti golu, nato podal v sredino do Verbiča, ki mu ni bilo težko žoge potisniti v prazno mrežo.

Veteran Gobec dokončal delo mladcev

Uvod drugega polčasa je minil v igri brez pravih priložnosti. Zato pa je v 69. minuti Damjan Bohar zapravil imenitno za znižanje Murinega zaostanka, saj je prišel do strela na dobrih desetih metrih, a meril premalo natančno. Tekmo je dokončno odločil Žurej v 79. minuti, ko je iz bližine v mrežo pospravil žogo po podaji Stefana Cebare z desne strani.

Sobočani so zagrozili še ob koncu tekme, ko je v 89. minuti močan strel Rajka Repa obranil Matic Kotnik, a zadnjo besedo so vendarle imeli domači, natančneje Sebastjan Gobec, ki je postavil končni izid z volejem malce z leve strani.

Drugi zaporedni poraz Aluminija

Nogometaši iz Kidričevega so na drugi spomladanski tekmi doživeli še drugi poraz. Po gladkem porazu v Velenju je Aluminij tokrat ostal praznih rok na razmočeni domači zelenici, na kateri so se bolje znašli Novogoričani. Ti so se s sedmo zmago povzpeli na šesto mesto, Aluminij, ki je zadnjih 20 minut igral z igralcem manj, pa po 14. porazu ostaja predzadnji.

Maloštevilni gledalci v prvih 25 minutah na težki zelenici niso spremljali ravno razburljive predstave. Ekipi nista sestavili niti ene omembe vredne napadalne akcije, tako da priložnosti ni bilo. V 27. minuti pa so se razveselili gosti, potem ko so učinkovito končali protinapad.

Tega je začel Saša Aleksander Živec, ki je našel Jeana Bindzija Mbido, ta pa je obšel vratarja domačih Tomaža Murka in podal do Dejana Žigona, ki je žogo poslal v domačo mrežo. Tudi do konca polčasa so bili konkretnejši gosti, ki so poskusili še prek Mbide, Živce in Janija Šturma, a je ostalo pri 0:1. Domači pa so v 43. minuti morali poškodovanega Mitjo Reška zamenjati z Radetom Jovanovičem.

V uvodu drugega polčasa so nekaj več aktivnosti na goriški polovici pokazali domači nogometaši, a bili povsem nenevarni. Zato pa so na drugi strani Primorci v 60. minuti podvojili prednost, ko je po samostojni akciji na 2:0 povišal Šturm. Ta je mrežo zadel s pomočjo vratnice s strelom z leve strani z roba kazenskega prostora. V 69. minuti je enega redkih strelov proti vratom Gorice sprožil Jovanovič, a se izid ni spremenil, tako kot ne v 71. minuti.

Takrat je imela Gorica na voljo najstrožjo kazen (ob tem je zaradi ugovarjanja svoj drugi rumeni karton dobil Emir Hodžurda), a je Murko obranil strel Urošu Celcerju, odbito žogo pa je Živec poslal čez gol. V 79. minuti je Jurica Jeleč obudil upanje domačih po ugodnem razpletu, saj je po podaji Timoteja Petka znižal na 1:2, a sedem minut pozneje je Mbida dokončno odločil tekmo v goriško korist, ko je z leve strani s strelom po tleh postavil končni izid 3:1.

Koper zbira točko za točko

Koprčani so tudi na drugi spomladanski tekmi igrali neodločeno. Potem ko so točko osvojili v prejšnjem krogu v Domžalah, so tokrat pred domačimi navijači enak izkupiček odnesli v dvoboju z velenjskim Rudarjem. Ta je ves drugi polčas igral z igralcem manj, a na koncu le vpisal novo točko, s katero se je še malce oddaljil od mest, ki vodita v boj za obstanek. Koprčani so se z osmim remijem v sezoni utrdili na četrtem mestu.

Velenjčani so povedli v prvem resnem napadu. Visok predložek v kazenski prostor domačih je Ivan Firer mojstrsko z glavo preusmeril v mrežo Rudarja. Gosti so bili kljub jalovemu pritisku domačih še naprej nevarni. V 24. minuti je Leon Črnčič dobro streljal z roba kazenskega prostora, Igor Nenezić pa je žogo odbil v kot. Po njem je po zmedi v domačem kazenskem prostoru Nenezić znova odločilno posredoval in rešil svojo mrežo.

Vratar Kopra je bil v glavni vlogi tudi v 34. minuti. Streljal je Elvis Bratanović, koprski čuvaj mreže pa je z zadnjimi močmi žogo izbil v kot. Kazen za zapravljene priložnosti Rudarja je sledila ob koncu polčasa. Najprej je prodirajočega Gorana Galešića kot zadnji igralec zrušil David Kašnik in si prislužil rdeč karton. Miha Blažič je po kratki podaji močno streljal s 25 metrov, Matjaž Rozman pa je bil za las prekratek, tako da je žoga končala v gostujoči mreži.

Kljub igralcu manj so v nadaljevanju tekme gosti znova povedli. Razpoloženi Firer je prodrl v kazenski prostor domačih, kjer ga je podrl Matej Palčič. Glavni sodnik je pokazal na enajstmetrovko, Mate Eterović pa jo je zanesljivo izvedel. Koprčanom se je takoj obrestovala menjava, ko je v igro vstopil Matej Pučko. Slednji je lepo preigraval na sredini igrišča, podal žogo do Daniela Bradaschie, njegova podaja pa je pomenila asistenco za hrvaškega napadalca v dresu Kopra Ivana Brečevića, ki je izenačil na 2:2.

Koprčani pa niso nadaljevali kombinatorne igre. Z visokimi žogami v kazenski prostor so poskušali tekmo dobiti in imeli lepo priložnost v 84. minuti, a se Galešiću ni uspelo vpisati med strelce. Toliko bolj pa bodo svojo priložnost objokovali Velenjčani, ki so v izdihljajih tekme imeli "žogo za zmago". Rezervist Denis Klinar je v sprintu preigral celotno obrambo Kopra na čelu z Nenezićem, žogo po njegovem strelu proti praznim vratom pa je z golove črte izbil Damir Hadžić.

Domžalčani "presenečeni" in "razočarani" nad odpovedjo

Po veliki količini dežja, ki se je nad Kranjem in celotno državo zlil v nedeljo, so organizatorji odpovedali nedeljsko tekmo med Triglavom in Domžalami. Iz domžalskega kluba so po objavi novice izrazili "presenečenje" in "razočaranje" nad odločitvijo, sploh po tem, ko so na lastne stroške uspeli pripraviti igrišče za prvo tekmo spomladanskega dela proti Luki Koper, medtem ko Gorenjcem tega ni uspelo.

''V Nogometnem klubu Domžale smo zelo razočarani, da je bila današnja tekma v Kranju odpovedana. Ponovno se je pokazala nesmiselnost zakonodaje na področju športa, ki upravljanje z nogometnimi igrišči podarja občinskim Zavodom za šport in ne neposrednim udeležencem tekmovanj in uporabnikom igrišč," je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Matej Oražem.

"Teh zavodov regularnost in verodostojnost državnih lig očitno ne zanimata, bolj jih skrbi za lastne stroške delovanja. Le kako naj si drugače pojasnimo dejstvo, da je sedaj že praktično 'lanski' sneg še v sredo belil zelenico v Kranju. Sneg je nekaj tednov nazaj zapadel tudi v Domžalah, a smo ga v NK Domžale na lastne stroške in s čiščenjem praktično dan in noč, ob izjemnih naporih naših vzdrževalcev, uspeli odstraniti," je nadaljeval Oražem.

"Ob pomoči Nogometne zveze Slovenije, ki nam je dovolila delegirati tekmo v nedeljo, smo za prvenstveno tekmo s Koprom pripraviti zelo dobro igrišče, ki je omogočalo zanimiv in hiter nogomet. Nerazumljivo je tudi delegiranje tekme na nedeljo, saj je vremenska napoved za ta dan kazala močne padavine. V primeru, da bi bila tekme na sporedu včeraj, bi jo verjetno lahko izpeljali. V spomladanskem delu je urnik zaradi poznega oziroma prepoznega začetka tekmovanja že tako zgoščen, s prestavitvami tekem pa je situacija zgolj še slabša."

Prva liga Telekom Slovenije, 23. kolo:

Celje : Mura 05 4:0 (2:0)
Verbič (30, 41), Žurej (78), Gobec (90)

Aluminij : Gorica 1:3 (0:1)
Jeleč (79); Žigon (27), Šturm (60), Mbida (86)

Luka Koper : Rudar Velenje 2:2 (1:1)
Blažič (45), Brečević (57); Firer (6), Eterović (52/11-m)

Olimpija Ljubljana : Maribor 1:1 (0:1)
Nikezić (58); Fajić (22)
RK: Handanović (70/Maribor)

Prestavljeno zaradi dežja:
Triglav - Domžale

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.