Šport > Nogomet
72 ogledov

Domžalčani se bodo udarili s Kladivi

nogomet Domžale
1/16
Saša Despot
Domžalčani so z zmago na domačem igrišču (2:1) izločili Šahtjor Soligorsk in se v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa pridružili Mariboru.

Domžalski nogometaši so se tako kot mariborski uvrstili v tretji predkrog evropske lige. Do tega so prišli zasluženo, saj so bili na povratni tekmi boljši tekmec, odločilni zadetek pa je prispeval Žan Majer po lepo izpeljani akciji po kotu. Domžale bodo tako v nadaljevanju igrale proti slovitemu West Hamu, prva tekma bo v Stožicah, povratna pa teden dni pozneje v Londonu, na olimpijskem stadionu, kjer bo dvoboj spremljalo približno 60.000 gledalcev.

Domžalčani so prvi polčas pred domačimi gledalci odigrali po svojih željah. Večino časa so bili boljši od tekmeca, prvo lepo priložnost pa so si pripravili v 15. minuti, ko je Antonio Mance streljal z desetih metrov in zadel vratnico.

Osem minut pozneje je Matic Črnic prodrl proti vratom gostov in streljal, izkazal pa se je vratar Vladimir Bušma. Do želenega zadetka pa so domači prišli v 34. minuti, ko je Benjamin Morel preigraval na levi strani kazenskega prostora, podal pred vrata, kjer je Alvir z glavo zadel za 1:0.

V drugem polčasu so Belorusi postajali vse nevarnejši in v 61. minuti izenačili. Domžalčani na vrhu kazenskega prostora niso dobro izbili žoge. Do nje je prišel Denis Laptev, ki je streljal s 16 metrov. Žoga se je od bloka domačih odbila in v loku preletela Axla Maravala ter se od prečke odbila v mrežo.

Toda domači so hitro stvari spet postavili tja, kjer so jih želeli domžalski navijači. V 69. minuti so namreč Domžalčani prišli do kota z desne strani. Po podaji Jureta Balkovca in odlično izpeljani akciji je Morel prepustil žogo Žanu Majerju, ki je s 13 metrov neubranljivo streljal pod prečko. V 78. minuti je Balkovec poskusil še s prostega strela z desne strani, a meril malo čez zgornji levi kot gostujočih vrat.

Evropska liga, kvalifikacije, 2  krog, povratna tekma:

DOMŽALE : Šahtjor Soligorsk 2:1 (1:0)
Alvir 35., Majer 69.; Laptev 61.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.