Šport > Nogomet
55 ogledov

Domžalčani z dvema novima obrazoma

nogometni pokal Slovenije Saša Despot
Trener Simon Rožman in njegovi izbranci so si za počitek vzelli le deset dni časa. V dresu Domžal tudi dva novinca.

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je vsega 10 dni po slavju v finalu slovenskega pokala začelo s pripravami na novo sezono. Prvi trening je opravilo 23 igralcev. Manjkalo je kar šest igralcev, ki imajo reprezentančne obveznosti, prišla pa sta dva novinca.

Prvi prihaja iz sosednjih Radomelj. Domžalam se je pridružil 22-letni Kristijan Šipek. Napadalno usmerjeni nogometaš je v letošnji sezoni premierno zaigral v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri je za Mlinarje zbral 27 nastopov in dosegel tri gole.

"Odločitev za Domžale ni bila težka. Ob tem, da ima klub najboljšo nogometno šolo, mi je všeč tudi način dela z mladimi igralci v članski ekipi. Trener Simon Rožman goji všečen in napadalen nogomet, ki mi je pisan na kožo. Prepričan sem, da lahko tukaj naredim pomembne korak naprej v svoji karieri," je po podpisu triletnega sodelovanja dejal Šipek.

"V relativno skromni ekipi Radomelj je pogosto opozoril nase s svojim tehničnim znanjem, tekalnimi sposobnostmi in igrivostjo. Vse to so kvalitete, ki jih goji naša ekipa. Prepričani smo, da bo z našo pomočjo uspel te kvalitete še nadgraditi in tako pomembno prispevati k razvoju ekipe in kluba v prihodnjih letih," pa o novem članu Domžal meni športni direktor Matej Oražem.

Ta je spregovoril tudi o Lovru Bizjaku, ki je druga okrepitev Domžal. "Lovro je odličen igralec in tudi nam je v dresu Aluminija povzročal nemalo težav v pretekli sezoni. Podobno kot Kristijan Šipek je imel v karieri veliko težkih trenutkov in do sedaj je z željo in odločnostjo vse uspešno prestal. Prepričani smo, da se bo odlično vklopil v našo ekipo, kjer so borbenost, delavnost in zvestoba še posebej cenjene."

"Veseli smo, da smo klub, v katerega z veseljem prihajajo najboljši mladi slovenski igralci, saj si želimo razvijati predvsem domače fante. S tem bomo nadaljevali tudi v prihodnje, ob tem pa se zavedamo, da bo potrebno dodati tudi kakšnega kakovostnega tujega nogometaša, saj so naša sredstva omejena in si na vseh položajih domačih mladih igralcev ne moremo privoščiti oziroma pravega tipa igralca sploh ni na tržišču. Vsekakor pa bo Lovro dodal svoj delež k napadalnem delu moštva, ki je bil spomladi, roko na srce, nekoliko šibkejši člen naše ekipe," je zaključil Oražem.

Tudi Bizjak je podpisal triletno pogodbo. Triindvajsetletnik je v minuli sezoni Prve zbral 23 nastopov v prvi slovenski ligi, od tega je kar 20-krat tekmo začel v udarni enajsterici Kidričanov. Dosegel je sedem golov, enega od teh tudi proti Domžalam.

"Izredno sem vesel prestopa v Domžale, ki predstavljajo novo poglavje v moji karieri. Domžale so vrhunsko organiziran klub, ki odlično razvija mlade igralce in jih pripravi za naslednji korak, prestop v tujino. Prepričan sem, da me bodo fantje dobro sprejeli in bomo skupaj sledili cilju, ki ga bo postavilo klubsko vodstvo. Poznam nekaj igralcev in mislim, da se mi v ekipo ne bo težko vključiti," pravi Bizjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.