Šport > Nogomet
17 ogledov

"Domžale ali tujina"

Žurnal24 main
Luka Elsner razmišlja, da bi znova oblekel domžalski dres. "Če bom našel kaj zanimivega, bom vztrajal v tujini, imam pa še vedno možnost igranja za Domžale."
V francoščini
Prvenec. Železna volja je napisana v francoščini. V njej so med drugim pogovori s Hugom Llorisom, Samirjem Handanovićem in Valterjem Birso.

Kakšen je trenutno vaš položaj po odhodu iz bahrajnskega Al Muharraqa?
Sem doma, brez kluba. V zadnjem času sem se predvsem ukvarjal s svojo knjigo, zdaj pa je čas, da se spravim tudi h karieri. Želim še naprej igrati v tujini, če bo le šlo.

V tej sezoni ste že bili registrirani za dva kluba, kar predstavlja določeno težavo, problem …
Res je. Lahko igram le v klubih, kjer se bo liga na novo začela, v poštev pridejo torej države, kot so Rusija, Japonska, Kitajska in skandinavske države. Če bom našel kaj zanimivega, bom vztrajal v tujini, imam pa še vedno možnost igranja za Domžale.

Kako bi ocenili bahrajnsko izkušnjo?
Pozitivno. Spoznal sem novo kulturo, seveda pa je bila zadeva tudi finančno zelo zanimiva. Življenje tam je zelo lepo, a moraš biti vsak dan pripravljen, da spakiraš kovčke in greš domov. Prvenstvo smo začeli slabo, potem pa so po treh kolih ligo prekinili in razglasili trimesečni premor. V klubu so se odločili, da profesionalcev ne potrebujejo več. Razšli smo se korektno.

Pred kratkim je izšla vaša knjiga o osebnostni rasti Železna volja. Kako dolgo je ta ideja dozorevala v vas?
Dlje časa. To področje me je zelo zanimalo. Iz zanimanja sem si podatke zapisoval, opravljal sem intervjuje, spremljal dokumentarne oddaje in bral biografije. Zakaj torej ne bi nečesa prispeval na tem področju? Spoznal pa sem, da ti tak projekt vzame ogromno časa, tako da se bom zdaj osredotočil na kariero. Ko pa bom imel spet namen kaj strokovnega prispevati na področju nogometa, mi bo zaradi te izkušnje veliko lažje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.