Šport > Nogomet
6 ogledov

Domžale končale pokalno tekmovanje

cimerotic_fotosi_spo_280508_main Žurnal24 main
V osmini finala pokala Hervis so bili na sporedu zanimivi dvoboji, ki so poskrbeli za obuditev spominov na nekdanja rivalstva. Največje presenečenje je zmaga Livarja nad Domžalami.
 

Pokal Hervis, osmina finala

Krka : Nafta 1:3
L. Koper : Olimpija 4:2**
Primorje : Zavrč 5:0
Mura : Maribor 1:3
Rudar : MIK Celje 2:0
Domžale : Livar 1:4
Hit Gorica : Drava 2:1
** po enajstmetrovkah

Najbolj zanimivi tekmi sta bili na kar se da oddaljenih koncih Slovenije. Nekdanji zastavonoša slovenskega nogometa, nogometni klub Olimpija , je gostoval pri zadnjeuvrščeni ekipi 1. slovenske nogometne lige Luki Koper . Moštvo Maribora je medtem gostovalo pri nekdanjem rivalu iz Murske Sobote Muri 05 . Na Obali so presenetljivo povedli gostje iz Ljubljane. Zadetek je v 16. minuti dosegel rekonvalescent Sebastjan Cimerotič . Koprčani so za izenačenje poskrbeli v 28. minuti, ko je bil natančen Saša Božičič . V rednem delu tekme nobena ekipa ni dosegla zmagovitega zadetka, mreže pa so ostale nedotaknjene tudi v podaljških. Zmagovalca so torej prinesle enajstmetrovke. Za Olimpijo je prvi streljal Miran Pavlin . Vratar Kopra je njegov strel ubranil. Strelec prvega zadetka za Koper Božičič je bil uspešen tudi pri strelu z enajstih metrov. Bubanja je nato za Olimpijo zadel in izenačil izid na 2:2. Za Koper je zadel še Handanagič , tako Karič kot tudi Djukič sta zadela vratnico. Strel Cimerotiča je zletel mimo gola, tako da je Šahinovičev zadetek potrdil zmago favoriziranih domačinov.

Tudi Andraž Kirm Domžal ni mogle rešiti pred hudim porazom. © SPS

 
V derbiju severozahoda Slovenije so pričakovano prvi povedli igralci Maribora. Uspešen je bil Brazilec v vijoličnem dresu Marcos Tavares . Isti igralec je bil  strelec tudi v  65. minuti. Vmes so zadeli tudi nogometaši Mure. Častni zadetek je dosegel Bojan Fajfar . Zadnji zadetek na tekmi so ponovno dosegli igralci prvoligaškega moštva. Zmago je namreč potrdil Dragan Jelič .

Največje presenečenje tretjega kola so pripravili igralci Livarja , ki so kar s 4:1 ugnali Domžale , sicer najuspešnejšo ekipo zadnjih let v Sloveniji. Po dva zadetka v vsakem polčasu je bil recept, ki je pomagal drugoligašu iz Ivančne Gorice do odmevnega uspeha. Na začetku drugega polčasa je bilo morda videti, da bi Domžalčani lahko preprečili poraz, saj je Amer Krcić izid znižal na 1:2. Po rdečem kartonu Jovana Vidovića in zadeti enajstmetrovki Janeza Permeta pa je bilo bolj ali manj jasno, da tudi letos ne bo nič z dvojno domžalsko krono. Pokalno tekmovanje je torej že zgodaj upravičilo sloves nepredvidljivega in nevarnega. Tekma med Interblockom in Izolo je bila odigrana že v torek. Rezultat je bil 2:1 v korist ljubljanskega kluba.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.