Šport > Nogomet
14 ogledov

Domžale napolnile mrežo Nafte

osterc_els_ds Žurnal24 main
13. kolo PrveLige TS je prineslo gladko zmago Domžal, ki so pred domačimi gledalci s 5:0 odpravile Nafto. Gorica je gostila ljubljanski Interblock in z golom Enesa Demiroviča z enajstmetrovke slavila z 1:0.
 

Lestvica:

1. Domžale 29 točk
2. Hit Gorica 23
3. Koper 22
4. Mik CM Celje 21
5. Interblock 17
6. Nafta 17
7. Maribor 15
8. Primorje 13
9. Drava 13
10. Livar 4

Državni prvaki so pričakovano vknjižili zanesljivo zmago proti Nafti, ki je tekmo zaradi poškodbe vratarja Stanislava Kuzme končala le z desetimi igralci. Gostitelji so si zmago priigrali že v prvem polčasu, ko so zadeli Danijel Brezič, Dario Zahora in Zlatan Ljubijankič. Domžale imajo zdaj na vrhu 29 točk, Nafta pa je s 17 točkami na šestem mestu.

Domžalčani so že v prvem polčasu razrešili vse dvome o zmagovalcu, saj so kar trikrat premagali gostujočega vratarja Kuzmo. Že v 14. minuti so gostitelji povedli, ko je Andraž Kirm podal z leve strani na rob kazenskega prostora, tam pa je Brezič z močnim strelom ukanil lendavskega vratarja. Na 2:0 je povišal Zahora v 31. minuti. Brezič je pobegnil po desni strani in podal v sredino, kjer je na robu kazenskega prostora žogo sprejel Zahora. Hrvaški napadalec je preigral Boštjana Zemljiča in z natančnim strelom v dolgi kot ugnal še Kuzmo. Izid polčasa je v 36. minuti postavil slovenski reprezentant Ljubijankič, ko je s prefinjenim strelom matiral lendavskega čuvaja mreže.

Petnajst minut pred koncem tekme je Ljubijankič v kazenskem prostoru Nafte trčil z vratarjem Kuzmo, ki je napravil prekršek za najstrožjo kazen in se ob tem poškodoval ter moral z igrišča. Ker so gosti dotlej opravili že vse tri menjave, je moral v vrata Mihael Bukovec, slednjemu pa pričakovano ni uspelo obraniti strela Zahore z bele točke. Je pa Bukovec ustavil Ljubijankičev strel v 85. in Jankovičev projektil v 86. minuti, še enkrat pa je klonil v 89. minuti. V kazenskem prostoru je podrl Ljubijankiča in zakrivil novo najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Ljubijankič.Tekma med Koprom, ki bi moral gostiti Primorje, je bila zaradi neugodnih vremenskih razmer in razmočenega igrišča preložena na nedeljo.

Interblock praznih rok
V dvoboju ekip, ki sta trenutno v najboljši formi, so se v enakovrednem dvoboju minimalne zmage veselili gorriški nogometaši, ki so se še petič zapored veselili popolnega izkupička ter se vsaj začasno povzpeli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Interblock je po treh zaporednih zmagah tokrat ostal praznih rok, a zadržal peto mesto.

Novogoričani so do zmage prišli svojo v 76. minuti. Proti gostujočemu vratarju Rozmanu je stekel Milan Osterc, ki je zadel zunanji del vratnice, ob tem pa tudi padel. Sodnik Huselja iz Velenja je menil, da ga je s hrbta podrl Grabus in ob bučnem protestu gostov pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Demirovič, ki je Novogoričanom zagotovil sedmo zmago v letošnjem prvenstvu.

Izidi 13. kola:

Domžale -
Nafta 5:0 (3:0)
Brezič 14., Zahora 31., 78./11-m, Ljubijankič 36., 90../11-m

Hit Gorica -
Interblock 1:0 (0:0)
Demirović 76../11-m

Nedelja:
Drava - MIK CM Celje
Koper - Primorje
Livar - Maribor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.