Šport > Nogomet
8 ogledov

Domžale poglobile krizo Interblocka

Domžalčani so še poglobili krizo Interblocka. Žurnal24 main
Tekme šestega kola PrveLige Telekom Slovenije so končane. Razen remija v Celju so vse točke ostale doma. Še posebej odmeva nov poraz Interblocka z 0:4 v Domžalah.
 

PrvaLiga Telekom, 6. kolo

MIK CM Celje : Maribor  3:3
Nafta
: HIT Gorica 1:0
L. Drava P. : Koper 2:1
Primorje: Rudar V. 3:1
Domžale : Interblock 4:0

Čeprav so bile Domžale pred začetkom šestega kola na vrhu lestvice, Interblock pa na dnu si je nedeljska večerna tekmo prislužila naziv derbi kola. V Domžalskem športnem parku se je zbralo 1500 gledalcev. Domžalčani so bili ves prvi polčas boljši tekmec in si priigrali nekaj priložnosti. A te niso obrodile sadov. Zato pa jo je kombinacija Andraža Kirma in Mitje Zatkoviča . Slednji je v 21. minuti na levi strani kazenskega prostora Ljubljančanov našel Kirma, ta je žogo vrnil v sredino, kjer jo je odbil Ntame. Toda na pravem mestu se je znašel Zatkovič, ki je z dobrih 20 metrov matiral nekdanjega domžalskega vratarja Janeza Strajnarja . Stratega Robert Pevnik in Alberto Bigon sta skušala v drugem polčasu učinkovitost popraviti z menjavami. Tako je Pevnik namesto mladega Džengisa Čavuševića vpoklical prav tako mladega Krcića, Bigon pa se je odločil Zorana Zeljkovića in Krunoslava Rendulića menjati z Amerjem Jukanom in Suvadom Grabusom . Osvežitev se je bolj izplačala gostiteljem, saj so ti med 71. in 76. minuto odločili tekmo. Najprej je v 71. minuti Kirm izvedel prosti strel, na prvi vratnici je bil najspretnejši Ivan Knezović in zadel za 2:0, pet minut pozneje pa je prednost povišal Juninho, ki je žogo mojstrsko s 35 metrov in s pomočjo prečke poslal čez golovo črto. Za pravi polom Ljubljančanov je v 85. minuti s svojim drugim golom na tekmi z roba kazenskega prostora poskrbel Zatkovič po podaji Krcića. Enega redkih strelov so gosti sprožili že v sodnikovem podaljšku, a je strel Daria Zahore Darko Brljak obranil.

Nogometaši Primorja so odpravili Velenjčane s 3:1. © Boštjan Tacol

 
V Ajdovščini sta se pomerila domačo Primorje in gostje iz Velenja . Tekmo so s 3:1 dobili igralci Primorja. Domača ekipa je že prvo priložnost kronala z zadetkom. Davor Škerjanc in Nezbedin Selimi sta izvedla dvojno podajo na desni strani, slednji je poslal močan in natančen predložek, Nedžad Serdarević pa je žogo ob desni vratnici poslal za hrbet nemočnega velenjskega čuvaja mreže Bobana Savića . V 23. minuti pa so gosti iz Šaleške doline izpeljali učinkovit napad. Pobudnik akcije je bil Damjan Trifkovič , ki je z desne strani poslal predložek, Edin Junuzović pa je s strelom z glavo premagal "okamnelega" domačega vratarja Igorja Neneziča . V sami končnici pa je Serdarević poslal lep predložek v kazenski prostor gostov, v gneči pa se je najbolje znašel Vladimir Ostojič in s šestih metrov povišal na 2:1. V drugem polčasu so pobudo prevzeli gosti, ki so predvsem prevladovali na sredini igrišča, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Velenjčani so v drugi polovici drugega polčasa vse bolj stiskali obroč okoli domačih vrat, gostitelji pa so jih ogrožali iz bliskovitih nasprotnih napadov. Iz enega od teh je Alen Džuzdanovič v 85. minuti najprej zgrešil nemogoče, za napako pa se je odkupil že v naslednji minuti, ko je lepo podal Selimiju, ki je s peto postavil končni izid 3:1.

Nogometaši Drave so vse boljši. Tokrat so premagali Koper. © Žurnal24

 

Ptujčani so na domačem igrišču pričakali Koprčane . Zmage z 2:1 pa so se veselili domači igralci. 1200 gledalcev pa v prvem polčasu ni prišlo na svoj račun saj sta mreži mirovali. Na začetku drugega polčasa pa šok za domače. Po predložku z leve strani je namreč gol dosegel Juan Sebastian Vitagliano , ki je v prvem delu zadel prečko. Darko Djukič bi lahko povišal na 2:0, vendar je bil iz bližine nespreten. V 77. minuti je izenačil osamljeni John Ogu , Nigerijec pa se je izkazal tudi štiri minute pozneje, ko je podal Borutu Semlerju za končnih 2:1. Semler se je prvič vpisal med strelce v ptujskem dresu. Lepo priložnost za točko Kopra je imel v sodnikovem podaljšku Adewlae Amusan , vendar je domači vratar njegov strel s skrajnimi močmi ubranil. 

Goričani tonejo vse globje. © SPS

 
Pod lendavskimi vinogradi pa sta se pred 1400 gledalci pomerila Nafta in gostje iz Nove Gorice . V prvem polčasu si Goričani niso priigrali niti ene priložnosti, Nafta pa je imela tri zrele, a svoje premoči ni kronala z zadetkom. V 31. minuti so bili Lendavčani oškodovani za enajstmetrovko. Po silovitem strelu Siniše Jankovića je najboljši mož v vrstah gostov vratar Vasja Simčič žogo odbil, v nadaljevanju akcije pa so gosti zrušili Josefa Seböka v kazenskem prostoru, sodnikova piščalka pa je ostala nema. V drugem polčasu se je pritisk Nafte stopnjeval in gosti so bili v povsem podrejenem položaju. Šele v 77. minuti so Primorci uprizorili prvi resnejši napad in neposreden strel proti domačim vratom, a poskus Etiena Velikonje je Stanislav Kuzma obranil. Minuto zatem je bilo srečanje odločeno s pravim evrogolom Jankovića, ki je z več kot 30 metrov s prostega strela silovito poslal žogo v levi zgornji kot vrat nemočnega Simčiča. Do konca bi Eldin Adilović in Peter Gerenčer lahko potrdila zasluženo zmago Nafte, a je ostalo pri tesnem izidu 1:0.

Celjani so izid izenačili v 93. minuti. © SPS

 
Edina sobotna tekma pa je bila odigrana v Celju . Na Areni Petrol sta se v štajerskem derbiju pomerila Celje in Maribor . Tekma polna preobratov in šestih golih pa se je z izidom 3:3 končala brez zmagovalca. 2500 gledalcev je prvi gol videlo že v tretji minuti. Maribor je z avtogolom Spasojeta Bulajiča povedlo z 1:0. Toda veselje mariborskih nogometašev ni trajalo dolgo. Celjani so namreč prek Dejana Kelharja izenačili v deveti minuti. V 30. minuti pa so Celjani povedli. Prvi gol je v dresu celjskega prvoligaša dosegel 32. letni Argentinec Carlos Alberto Chacana . Omeniti velja, da je Chacana ustrezen certifikat za nastopanje dobil le nekaj dni pred obračunom. V drugem polčasu pa nov preobrat. V 49. minuti je Dalibor Volaš s svojim drugim golom v prvenstvu izenačil. Izid 2:2 pa je v vodstvo Mariborčanov s 3:2 le dve minuti kasneje spremenil prerojeni Brazilec Marcos Tavares . Toda Celjani se niso predali in prek drugega novinca v svojih vrstah, Oscarja Lisandra Sacripantija , ki tudi prihaja iz Argentine, v sodnikovem podaljšku (93. minuta) izenačili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.