Šport > Nogomet
10 ogledov

Domžale pomagale Mariboru

Sebastijan Gobec (desno) je v sodnikovem podaljšku s prostega strela zadel prečk Žurnal24 main
Aktualni državni prvaki iz Domžal so v derbiju 21. kola Prve Lige Telekom z golom Džengisa Čavuševića ugnale MIK CM Celje in se tako prebili na četrto mesto prvenstvene lestvice.
 

Prva Liga Telekom, 21. kolo

Gorica : Rudar 0:1
Nafta
: Primorje 2:0
Interblock : Koper 1:1
Maribor
: Drava 2:1
Celje : Domžale 0:1

Začetek tekme na zasneženi Areni Petrol je pripadel varovancem Vlada Badžima , ki so nanizali nekaj polpriložnosti. V deveti minuti se je pred celjskim vratarjem Šeligo sam znašel Kirm , poskušal z lobom, vendar je žoga zletela mimo gola. Drugi del prvega polčasa je pripadel domačim, pri katerih je bil aktiven predvsem Pečnik na levi strani, vendar do pravega zaključnega strela niso prišli. Začetek drugega polčasa je spet pripadel Domžalčanom. Terensko premoč so kronali v 50. minuti .  Po protinapadu je žogo na desni strani kazenskega prostora dobil Kirm ,  ki je po tleh podal v kazenski prostor, žogo pa je pod prečko poslal Čavušević . Pet minut pozneje bi Perme lahko še povišal vodstvo, a je bil nenatančen. Tudi v nadaljevanju so bili Domžalčani konkretnejši, a nekaterih lepih priložnosti niso izkoristili. V sodnikovem podaljšku so imeli domačini še zadnjo priložnost iz prostega strela, a je Gobec zadel prečko. Celjani so tako prvič v tej sezoni domačo zelenico zapustili sklonjenih glav.

Točno 75 dni so slovenske prvoligaške zelenice samevale, v petek pa sta jih prvi v drugem delu sezone preorala HiT Gorica in Rudar . Slednji je na gostovanju slavil z golom Cipota . V soboto so bile odigrane še tri tekme. Nafta in Maribor sta slavila na domači zelenici, v Ljubljani pri Interlocku pa je Koper iztržil remi. Vodilno moštvo je torej uspešno začelo tudi spomladanski del prvenstva, pa čeprav so jim predvsem v prvem polčasu gostitelji povzročali precej preglavic. A so v drugem delu igre le zagospodarili domači nogometaši, mož odločitve pa je bil Jelić , ki je v 72. minuti zadel za 12. zmago v tej sezoni. Na drugi strani je Drava vpisala 12. poraz. Interblock je spomladanski del začel vse prej kot prepričljivo. Želja po končnem drugem mestu se za zdaj zdi povsem nerealna, saj so bili Koprčani, do tega kola zadnji na lestvici, večino tekme bolj nevarni.

Prva Lige Telekom, 21. kolo:


Hit Gorica : Rudar Velenje 0:1 (0:0)
Cipot (69)
RK: Tolimir (79/Rudar)

Nafta : Primorje 2:0 (1:0)
Pekič (45), Dodlek (49)

Interblock : Luka Koper 1:1 (1:1)
Zahora (32/11-m); Ipavec (29)

Maribor : Labod Drava 2:1 (1:1)
Plut (5), Jelič (72); Kronaveter (18)

MIK CM Celje : Domžale 0:1 (0:0)
Čavušević (50)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.