Šport > Nogomet
57 ogledov

Prednost bi se lahko prepolovila

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Nogometaši Domžal so v 22. krogu doma premagali goste iz Velenja (4:0). Tekma med Celjem in Gorico se je končala brez zmagovalca (2:2). Olimpija je kljub številčni premoči morala priznati premoč Krškemu (1:2).

Krčani so se pred zimskim premorom na najlepši način poslovili od svojih navijačev. Prišli so do zmage nad vodilno ekipo lige in to kljub temu, da so od 32. minute igrali z igralcem manj. A dva protinapada sta bila dovolj, da je zadnjeuvrščena ekipa lige presenetila favorizirane Ljubljančane, ki so sicer sprožili precej več strelov proti vratom (poskusili so več kot 20-krat). Za Olimpijo je bil to tudi prvi poraz v gosteh v tej sezoni.

Zasedba iz Ljubljane je tekmo dobro začela in povedla v osmi minuti. Po levi strani je prodrl Ezekiel Henty, nato pa žogo vrnil v sredino kazenskega prostora, od koder je Rok Kronaveter močno sprožil pod prečko. Pet minut pozneje je bil za malenkost premalo natančen Darijan Matić, Henty pa je v 24. minuti s prostega strela zatresel še prečko.

Ljubljančani so bili dotlej precej boljši tekmec, Miha Zajc je zatem še dvakrat zagrozil, težave Krčanov pa je še poglobila izključitev Davida Poljanca v 32. minuti, ko je s podplatom zadel Matića. V 39. minuti so gosti zapravili še eno priložnost, ko je Hentyjev strel obranil Marko Zalokar. Sledil je še en poskus Zajca in pa nevaren strel Ontivera, s katerim je imel Zalokar precej dela, a je ostalo pri 1:0.

Čeprav je Olimpija skupno sprožila kar 15 strelov v prvih 45 minutah, Krško pa le dva, bi slednje z drugim kaj lahko izenačilo. Po podaji Luke Volariča z leve strani je Luka Pavič zapravil eno najlepših priložnosti v prvem delu.

V drugem polčasu igra Olimpije ni več tako tekla, kljub igralcu manj so bili domači več pri žogi in v 70. minuti prišli do izenačenja. Volarič je na robu kazenskega prostora žogo ob neodločnih branilcih Olimpije pripeljal v ugoden položaj in žogo poslal pod prečko za 1:1.

Še večji šok je sledil štiri minute pozneje, ko je Denis Klinar v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Luko Štefanca, najstrožjo kazen pa je nato zanesljivo izvedel Luka Žinko, ki je nevarno meril že v 58. minuti, ko je Aleksander Šeliga obranil njegov strel z glavo. Olimpiji kljub številčni prednosti do konca ni uspelo več ujeti domačih, pa čeprav sta Henty in Kronaveter v sodniškem dodatku namučila Zalokarja.

Domžalčani na odmor z visoko  zmago

Domžalčani so uspešno sklenili prvi del sezone. Po dobrih predstavah v prejšnjih krogih proti Olimpiji in Mariboru so na zadnji tekmi od navijačev poslovili z zmago, katere temelje so postavili že v prvem polčasu. Domžale bodo spomladanski del sezone dočakale na tretjem mestu, Rudar pa v spodnjem delu lestvice.

Domžalčani so z dvema zadetkoma prednosti dobili prvi polčas, a so tudi gosti imeli nekaj priložnosti. Prvo v 26. minuti, ko je bil premalo natančen Leon Črnčič s 25 metrov, dve minuti zatem je Luka Prašnikar s škarjicami žogo poslal čez gol, v 29. minuti pa je previsoko meril tudi Elvedin Džinić z glavo.

Domači so prvič na tekmi zagrozili v 13. minuti, ko je Matej Radan obranil strel Matica Črnica z levega roba kazenskega prostora. Isti igralec je poskusil tudi osem minut pozneje s sedmih metrov, a bil nenatančen. Razpoloženi Črnic pa je v 35. minuti le poskrbel za vodstvo, ko je iz bližine z volejem zadel po podaji Jureta Balkovca z desne strani.

V 40. minuti sta na drugi strani do strelov prišla Prašnikar in Nikola Tolimir, obakrat pa je bil Nejc Vidmar na mestu. V 45. minuti pa so gostitelji podvojili vodstvo. Radan je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Črnicem, zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno - po sredini - izvedel Nejc Skubic.

Tudi v drugem delu domači niso popuščali in v 57. ter 59. minuti še oplemenitili prednost. Najprej je Skubic prodrl do vrat Rudarja, nato pa podal Antoniu Manceju, ki je iz bližine zadel za 3:0. Na 4:0 pa je povišal Darko Zec z natančnim strelom z desne strani.

V nadaljevanju sta si ekipi priigrali še nekaj zaključnih strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Enega nevarnejših je v 66. minuti sprožil Skubic, ko je z lobom le za malo zgrešil cilj.

Remi ob odsotnosti najboljših stelcev

Dvoboj ekip, ki sta pogrešali svoja najboljša strelca, Marka Pajača in Blessinga Elekeja, se je končal z neodločenim izidom. Celjani so bili v prejšnjih petih krogih celo najuspešnejša ekipa v ligi, tokrat pa so niz neporaženosti le še podaljšali na šest tekem.

S tem so vsaj začasno tudi na šestem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Novogoričani četrti, za tretjimi Domžalčani zaostajajo za tri točke.

Novogoričani so tekmo začeli z obetavnim strelom Gorana Cvijanovića, ki je meril le malce previsoko. Povedli pa so Celjani, in sicer v 13. minuti, ko je po podaji Erica De Souse zadel Ivan Firer.

Deset minut pozneje je celjsko priložnost za podvojitev prednosti zapravil Sunny Omoregie, njegov strel je ustavil Grega Sorčan. V prvem delu sicer ni bilo posebej veliko nevarnih akcij, tako da se tudi izid ni več spremenil.

Zato pa se je kmalu po začetku drugega polčasa, ko je napako Jureta Travnerja kaznoval Matija Širok. Tudi sicer je bila Gorica v teh trenutkih boljša ekipa, a v 67. minuti so do vodstva prišli domačini, potem ko je po novi podaji De Souse znova zadel Firer.

Toda vodstvo ni dolgo zdržalo. V 75. minuti je Matija Škarabot izvedel kot, najvišji pred vrati pa je bil Alen Jogan, ki je z glavo izid izenačil. Malce zatem je po novi podaji iz kota nevarno meril še Nejc Mevlja, a je Matic Kotnik takrat dobro posredoval.

Prva Liga TS, 22. krog:

Domžale : Rudar 4:0 (2:0)
Celje : Gorica 2:2 (1:0)
Krško : Olimpija 2:1 (0:1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.