Šport > Nogomet
67 ogledov

Domžalčani upravičeno zadovoljni

trajkovski domžale Twitter/NK Domžale
Domžalčani so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop v Ligi Evropa iztržili ugoden izid v Soligorsku (1:1). Napredovanje bodo lovili v Športnem parku.

Domžale in Šahtjor Soligorsk sta se na tekmi v Belorusiji razšla brez zmagovalca (1:1). Domače je v 35. minuti v vodstvo popeljal Nikola Ignjatijević, za goste pa je v 52. minuti izenačil Dejan Trajkovski.

Domžalčani so v Belorusiji prišli do izida, ki jim na povratni tekmi daje veliko možnosti za napredovanje. Gostitelji so sicer odločno začeli tekmo, a so slovenski predstavniki v nadaljevanju tudi pokazali napadalne sposobnosti in z zadetkom Trajkovskega ohranili upe na želeni tretji predkrog.

V prvem polčasu so imeli uvodoma pobudo domači, ki so prvič resno zagrozili v 19. minuti, ko je Axel Maraval obranil prosti strel Artema Starohodckega. V 35. minuti pa so povedli, ko so Domžalčani izgubili žogo na sredini igrišča, v protinapad je stekel Nikola Ignjatijević, ki je 18 metrov od vrat prišel do strela in natančno meril v spodnji levi kot.

Domžalčani so izenačili v 52. minuti, ko je Antonio Mance ukradel žogo globoko na levi strani polovice Šahtjorja. Podal je v sredino, kjer je Trajkovski z desetih metrov žogo poslal v domačo mrežo.

Pet minut pozneje so gosti prišli do prostega strela z leve strani. Po podaji Alvara Brachija je Gaber Dobrovoljc iz težkega položaja sprožil za las mimo desne vratnice. V 73. minuti je Benjamin Morel na polovici Šahtjorja na kratko podal do Žana Majerja, ta je žogo oddal do Jana Repasa, ki je prišel sam pred domačega vratarja, a je slednji strel Domžalčana uspešno odbil. Tri minute zatem je s 14 metrov močno sprožil Nikolaj Januš, a bil le malce premalo natančen.

Evropska liga, kvalifikacije, 2. krog:

Šahtjor Soligorsk : Domžale 1:1 (1:0)
Ignjatijević 35.; Trajkovski 52.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.