Šport > Nogomet
14 ogledov

Domžale točko bliže Mariboru

Domžalčani so zaostanek za Mariborom zmanjšali za eno točko. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Maribor se je iz Stožic vrača s srečno točko (0:0). Vodilnim vijoličastim so se tako na osem točk zaostanka spet približale Domžale, ki so z dvema goloma Juninha premagale Nafto (3:2).

Pred večernim derbijem med Olimpijo Ljubljano in Mariborom (0:0) so bile na sporedu tri tekme slovenske lige. Na prvih dveh sta slavila najbližja zasledovalca vodilnih Mariborčanov Domžale in Luka Koper, predvsem drugouvrščeni Domžalčani pa so tako po dolgem času spet povišali pritisk nad Štajerci, za katerimi zdaj zaostajajo "le" še osem točk.

Domžale je na gostovanju pri Nafti v vodstvo popeljal Brazilec Juninho, a je že v praktično naslednjem napadu izenačil Vedran Vinko. Mladi Slobodan Vuk je šele na drugi tekmi za člansko moštvo zabil svoj prvenec v 41. minuti tekme, a bi bil na koncu tekme kaj lahko celo tragični junak. Hrvaški nogometaš je namreč na sredini igrišča s komolcem zadel nasprotnika in si prislužil zasluženo pot pod prho, Naftaši pa so ob številčni premoči izenačili prek Radeta Jovanoviča. Toda deseterica Domžal se je še tretjič vrnila v vodstvo, ko je Juninho zadel iz oči v oči matiral vratarja Nemanjo Jozića.

Na dvoboju taktičnih magov Bojana Prašnikarja in Primoža Glihe se je že od samega začetka vedelo, da bo tekmo odločil en gol. Tega je za Luko Koper zabil Milan Osterc in Primorcem prinesel pomembno zmago v boju za Evropo, medtem ko je Prašnikar z Rudarjem še šestič zapored ostal brez zmage.

Novogoričani, ki so v prejšnjem krogu odvzeli skalp vodilnemu Mariboru, so se danes proti Celjanom morali zadovoljiti s točko. Z njo ne bodo preveč razočarani, saj so od 73. minute igrali z igralcem manj. Gorica ostaja na petem, Celje pa na devetem mestu prvenstvene lestvice.

Triglav leze po lestvici navzgor
Nogometaši Triglava iz Kranja so v prejšnjem krogu presenetili državne prvake iz Kopra in domov prinesli tri pomembne točke, tokrat pa na domačem terenu v Kranju opravili še z nogometaši Primorja (2:0). S tremi točkami so se Gorenjci povzpeli na šesto mesto in imajo 27 točk, toliko kot Goričani, medtem ko Primorje ostaja na zadnjem z 20 točkami.

Lestvica:
1. Maribor 49 točk

2. Domžale 41
3. Koper 36
4. Olimpija 28
5. Gorica 27
6. Triglav 27
7. Rudar 25
8. Nafta 25
9. Celje 23
10. Primorje 20

Slovenska Prva liga, 22. kolo:

Nafta Lendava : Domžale 2:3 (1:2)
Vinko (17), Jovanovič (64); Juninho (14, 72), Vuk (41)
RK: Vuk (59/Domžale)

Rudar Velenje : Luka Koper 0:1 (0:0)
Osterc (53)

HiT Gorica : CM Celje 1:1 (0:1)
Plut (53); Akakpo (27)

Olimpija Ljubljana : Maribor 0:0 (0:0)

Triglav : Primorje 2:0 (0:0)
Burgar (63), Stjepanović (88)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.