Šport > Nogomet
20 ogledov

Domžale vzele točki Mariboru, razlika še višja

Velazquez Tavares Panathinaikos Maribor Evropska liga Atene Oaka EPA
Maribor je kljub remiju v Domžalah na zaostali tekmi 15. kola slovenske lige povečal prednost na vrhu lestvice, kjer zdaj s sedmimi točkami naskoka vodi pred Olimpijo Ljubljano (2:2). Rezervist Marcos Tavares je dobrih 20 minut pred koncem tekme zadel za vodstvo vijoličastih, ki pa so nato izenačujoči gol dobili že v naslednjem napadu.

Na razmočenem igršču v Domžalah so bolje začeli domači, ki so bili že po sedmih minutah centimetre oddaljeni od izenačenja. Nenadoma je z 20 metrov namreč izvrstno poskušal zadeti Slobodan Vuk, že premaganega Mariborovega vratarja Jasmina Handanovića, ki je strel pospremil zgolj s pogledom, pa je rešila vratnica.

Vuk je bil blizu zadetka tudi šest minut kasneje, ko je Handanović najprej ubranil njegov nevaren strel pod prečko, Uroš Korun pa je po podaji iz kota, ki je sledil, zgrešil iz neposredne bližine. Domžalski branilec se je sicer znašel v pravilno dosojenem prepovedanem položaju.

Mariborčani so prvič zapretili v 18. minuti, ko je Aleš Mejač po prodoru v kazenski prostor streljal preko gola Nejca Vidmarja. Štajerci so kmalu tudi povedli, ko je Robert Berić v 23. minuti izkoristil napako domačih blizu sredine igrišča in krenil v samostojni prodor proti vratom, kjer je po lepi "finti" za konec premagal še vratarja Vidmarja.

Težko igrišče ni dovoljevalo presežkov

Berić je do konca polčasa povzročal veliko težav domači obrambi, ki se je nekajkrat rešila s posredovanji v zadnjem trenutku. Handanović je na drugi strani tri minute pred iztekom prvega dela dobro posredoval po strelu Ivana Knezovića, ki je proti golu poslal predložek Mata Šimunovića.

Tudi drugi polčas so bolje začeli domači, saj je dlani vratarja Handanovića že v prvem napadu resno ogrel Nack Patrick Balokog. Mejač je po še enem prodoru v kazenski prostor domačih v 52. minuti podal močno žogo v sredino, kjer pa jo je uspelo izbiti Korunu. Handanović je moral na svoji bližnji vratnici dve minute kasneje ubraniti močan strel Vuka.

Ob izteku ure igre je Handanović najprej z izvrstno parado ubranil strel Marku Kovjeniću, že v naslednjem napadu pa so Domžalčani izenačili. Strel od daleč je slovenski reprezentančni vratar izbil točno pred svoja vrata, kjer je žogo v mrežo pospravil Jaka Ihbeisheh. Gostujoči trener Darko Milanič je kot odgovor v igro poslal Željka Filipovića in Marcosa Tavaresa.

Dva gola v minuti

Poteza se mu je obrestovala že po štirih minutah, ko je žoga po strelu Brazilca oplazila Koruna in prelisičila vratarja Vidmarja. Veselje Štajercev je vseeno trajalo zgolj minuto, saj so Domžalčani izenačili že takoj po izvajanju udarca s sredine igrišča, ko je podajo Ihbeisheha s strani mimo Handanovića preusmeril Arghus.

Trinajst minut pred iztekom rednega dela je z izvrstnim strelom od daleč poskušal Goran Cvijanović, a je žoga le za las zletela mimo vratnice že premaganega domžalskega vratarja. Handanović je v 82. minuti z izjemno obrambo rešil točko Mariborčanov, ko je iz neposredne bližine po podaji s strani spet nevarno poskušal Ihbeisheh.

Prva liga, zaostala tekma 15. kola:

Domžale : Maribor 2:2 (0:1)
Ihbeisheh (61), Arghus (68/a.g.); Berić (23), Tavares (67)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.