Šport > Nogomet
13 ogledov

Domžalska priložnost za maščevanje

Kdo bo uspešnejši v finalu? Domžalčani ali Mariborčani? (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V sredo se bodo v finalu Hervis pokala Slovenije v Stožicah drugo leto zapored udarili nogometaši Domžal in Maribora. Pred letom dni so slavili vijoličasti, tako da imajo ravbarji priložnost za maščevanje.
Kosič tudi uradno podaljšal
Vodstvo ljubljanskega nogometnega prvoligaša NK Olimpije je v ponedeljek sporočilo, da so za eno leto podaljšali sodelovanje z glavnim strategom zeleno-belih Dušanom Kosičem. Športni direktor Olimpije Mile Ačimović je bil ob podaljšanju pogodbe s Kosičem zelo zadovoljen: "Zelo sem vesel, da smo z Dušanom podaljšali sodelovanje. S svojim dosedanjim delom je dokazal, da lahko ekipo pripelje tja, kamor sodi, torej v vrh slovenskega nogometa in nastopanje v evropskih tekmovanjih. V igri se po njegovem prihodu pozna napredek, ekipa gre v pravo smer. V klubu gradimo dolgoročno zgodbo in Dušan je človek, ki Olimpijo dobro pozna in se zaveda pomembnosti njenega razvoja."

Stožiški stadion bo v sredo ob 20.45 gostil finalno tekmo Hervis pokala Slovenije, v katerem se bosta tako kot lani pomerila Maribor in Domžale. Lani so po podaljšku slavili Štajerci, za letos pa trenerja finalistov Darko Milanič in Darko Birjukov napovedujeta kakovosten in izenačen finale.

"Popolnoma jasno je, da si vsak, kdor pride v finale, želi tudi dvigniti pokal. Mi bomo naredili vse, kar je v naši moči, da drugič zapored osvojimo pokalno tekmovanje. Zavedamo se, da nas čaka kakovosten tekmec, da bo tudi on poskusil osvojiti lovoriko. Naši fantje so zelo motivirani, po osvojitvi naslova državnega prvaka pa bo na njih tudi manj bremena. Torej gremo v tekmo z namenom, da bi se po tekmi veselili," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal strateg Maribora Milanič, ki mu glede sestave ekipe pred tekmo nekaj skrbi povzroča poškodba Dejana Mezge. Njegov nastop je vprašljiv, a stanje se izboljšuje, tako da Mariborčani upajo na njegov delež v sredinem finalu.

Praktično ves spomladanski del pa je imel ogromno težav z zdravjem svojih izbrancev Birjukov. Tudi njegov zdravstveni bilten se počasi obrača na pozitivno, dodatna moč v finalu pa bo Rok Hanžič, ki se je nedavno vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe.

"Ko enkrat prideš v finale, razmišljaš tudi o tem, da v njem zmagaš. Mislim, da sta se v finale uvrstili najboljši ekipi v prvenstvu, kar je lepa popotnica za dobro in kakovostno tekmo. Menim, da imata obe ekipi po 50 odstotkov možnosti za zmago. Lani smo se v finalu srečali z istim tekmecem in vemo, kako se je razpletlo. Zdaj so moji fantje polni motiva, v dobri formi in so optimistično razpoloženi, kako pa se bo izteklo, bomo videli v sredo zvečer," pravi strateg državnih podprvakov Birjukov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Maribor je pokalni naslov osvojil šestkrat, Domžale pa so se doslej lovoriki najbolj približale lani v finalu. Zmagovalec letošnjega, jubilejnega 20. finala bo dobil 20 tisoč evrov, poraženec pa 10 tisoč evrov denarne nagrade.

Tako kot lani bosta tudi letos svojima ekipama skušala pomagati tudi zmagovalca akcije "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!". Letos je čast, da bosta dan s svojo ekipo preživela in jo v finalu spremljala z rezervne klopi, med več kot 550 prijavljenimi doletela Majo Žugec, ki bo pesti stiskala za Domžale, in Davida Ferka, ki bo po svojih močeh skušal pomagati Mariboru. Ambasadorja te akcije sta Matjaž Kek na mariborski in Dejan Djuranović na domžalski strani.

Sicer pa se bo dogajanje v Stožicah začelo že ob 16.30 z mladimi "žogobrcarji", ob 19.30 pa bo na sporedu ponovitev pokalnega finala iz sezone 1991/92, v kateri se bodo spet srečali takratni akterji v dresih Olimpije in Maribora. Med vsem tem dogajanjem bodo v Stožicah podelili tudi kolajne najboljšim v finalih ženskega in mladinskega pokala, ki bosta prav tako v sredo ob 16. uri. Prvi v Ivančni Gorici, drugi pa v Kranju.

Vstopnice za finale so že v prodaji in stanejo po 10 evrov, za otroke do 14. leta pa pet evrov. Za takšno vsoto si bodo tekmo med Mariborom in Domžalami lahko ogledali tudi obiskovalci ženskega oziroma mladinskega finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.