Šport > Nogomet
22 ogledov

Donovan zabil, Beckham dvignil pokal

keane los angeles galaxy mls prvak
1/7
Reuters
David Beckham je v življenju dvignil številne pokale, sinoči pa je postal še najboljši v ZDA. Njegov Los Angeles Galaxy je dobil finale tamkajšnjega prvenstva (MLS) proti Houston Dynamu z 1:0, Anglež pa je srečanje odigral poškodovan.

Moštvo Los Angeles Galaxy, za katerega nastopa tudi David Beckham, si je pred svojimi navijači zagotovilo naslov prvakov v ameriški profesionalni nogometni ligi (MLS), potem ko je premagalo ekipo Houston Dynamo z 1:0. Edini gol je prispeval reprezentant ZDA Landon Donovan v 72. minuti. Za galaktike je to prvi naslov po letu 2005 in tretji v zadnjih desetih letih.

"Bil je že čas! Nekaj let smo se borili za to. Trud vso sezono se je izplačal. Če ostanem ali ne, je za mano izjemnih pet let. Navijači so bili neverjetni, igralci so heroji. Imeli smo neverjetno sezono. Če ne bi slavili, bi bili zelo razočarani," je po srečanju dejal Becks, kapetan ekipe, ki si je pred tekmo sicer poškodoval mišico in je v finalu igral "le z eno nogo", kot je pojasnil strelec Donovan.

"Čudovito se počutim. Ni mi bilo pomembno, kdo zadene, hotel sem le, da gre žoga v gol. Močno sem si želel tega naslova," je pripovedoval Donovan, seveda tudi najkoristnejši igralec finala, ki je verjetno prav zaradi finala izpustil torkovo prijateljsko gostovanje v Ljubljani.

Naslov prvaka je ekipi vsaj delno povrnil velike vložke. Poleg Beckhama, ki je prispel leta 2007, in Donovana trojko "butičnih nogometašev" v moštvu sklepa irski zvezdnik Robbie Keane, ki je podpisal avgusta.

Kljub porazu pa je dobra sezona tudi za Houstonom. "LA Galaxy si naslov zasluži. Od prvega do zadnjega dne prvenstva je bil najboljša ekipa lige," je gentlemansko dejal njegov trener Dominic Kinnear.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.