Šport > Nogomet
28 ogledov

Dortmund sesul Bayern v finalu pokala

Kagava Blaszczykowski Lewandowski Borussia Dortmund Bayern München DFB pokal nem
1/25
EPA
Borussia Dortmund je na finalni tekmi nemškega pokala v Berlinu ponižala večne rivale Bayern München in drugemu zaporednemu ligaškemu dodala še pokalni naslov (5:2). Hat-trick poljskega napadalca Roberta Lewandowskega.

Že okronana prvakinja 1. Bundeslige Borussia Dortmund je s petardo Bayernu Münchnu zaključila sijajno domačo sezono in s hat-trickom Roberta Lewandowskega Bavarcem poslala resen opomin pred finalom Lige prvakov, ki najbogatejši nemški klub čaka naslednji teden na domači Allianz Areni. To je prva dvojna krona v zgodovini porurskega kluba.

Dortmund je povedel že po treh minutah igre, ko je zadel Šindži Kagava, rezultat pa je iz enajstih metrov izenačil Arjen Robben. Rudarji so v novo vodstvo prav tako prišli z najstrožje kazni, ki jo je štiri minute pred polčasom v gol spremenil Mats Hummels, najboljši strelec kluba Lewandowski pa je pred odhodom na počitek povišal še na 3:1.

Lewandowski je svoj hat-trick zaključil v 81. minuti, potem ko je po njegovem drugem zadetku rezultat s fantastičnim strelom vsaj malce olepšal Franck Ribéry. To je bila že peta zaporedna zmaga Dortmunda nad večnimi rivali, Bavarce pa so drugič zapored prehiteli tudi v prvenstvu in napovedali konec njihovega monopola nad nemškim nogometom.

"Že v tretji minuti smo začeli dajati darila. Obrambno smo igrali katastrofalno," je za nemško televizijo ZDF po tekmi besnel Bayernov trener Jupp Heynckes, ki bo 19. maja na domačem finalu Lige prvakov pričakal londonski Chelsea. "Ko delaš take napake ne moreš pričakovati, da boš zmagal," je še pristavil Heynckes.

Nemški pokal (DFB Pokal), finale:

Borussia Dortmund : Bayern München 5:2 (3:1)
Kagava (3), Hummels (41/11-m), Lewandowski (45, 58, 81); Robben (25), Ribéry (75)

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:53 13.maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.