Šport > Nogomet
37 ogledov

Dortmund sporočil: vstopnic za Real ni več

Borussia Dortmund Real Madrid karte vstopnice navijač navijači Reuters
Borussia Dortmund je prek Twitterja sporočila, da je polfinalna tekma Lige prvakov proti Real Madridu razprodana. Pred stadionom in klubsko trgovino, kjer so v torek dali naprodaj dragocene lističe, je kampiralo okrog tisoč ljudi, nekateri že od nedelje.

Ni šlo niti brez incidentov, posredovati je morala tudi policija, čeprav so pri Borussii Dortmund "tabornikom" v rudarskem mestu prinesli celo nekaj klobas, ki so si jih navijači med čakanjem na začetek prodaje vstopnic spekli ob postavljenih šotorih.

Za tekmo z Realom Madridom, ki bo na Signal Iduna Parku na sporedu 24. aprila, je prve vstopnice dobil Marcel Bretschneider, ki je na dragocene lističe paprija čakal od nedelje, ko se je tako kot še okrog sto somišljenikov postavil pred klubsko trgovino v Dortmundu.

Prodaja se je začela v torek ob 8.30 zjutraj, a je sistemska napaka povzročila pravi kaos, zato je morala posredovati tudi policija. Do manjših incidentov je prihajalo tudi ponoči, preteklo je seveda veliko piva, a hujših izgredov ni bilo.

Dražje tudi od Allianz Arene, ne od Bernabéua

Skupno so prodali 65.829 vstopnic, po zagotovilih iz kluba pa jih naslednjič ne bodo dali v prosto prodajo. "Podcenjevali smo naval na vstopnice. To nas bo izučilo in takšne proste prodaje naslednjič ne bo," je zatrdil izvršni direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

"Zmagali bomo s 3:1," sta zagotovili vidno utrujeni dekleti, ki sta nato le dobili zasluženo nagrado. "Zadela bosta (Mario) Götze in (Robert) Lewandowski," sta še dodali.

Cena vstopnic se je gibala med 45 in 175 evri, medtem ko so si tekmo z Realom v skupinskem delu Dortmundčani ogledali za ceno med 50 in 70 evri. Vstopnice so dražje kot za tekmo Bayerna in Barcelone (40-150 evrov), a še vedno neprimerno cenejše od tistih, ki jih bo za povratno tekmo prodajal beli balet.

Takrat se bo cena gibala med 70 evri za najcenejšo in 325 za najdražjo vstopnico, kar je v povprečju 41 % več. Dortmund ima s povprečjem 80.000 navijačev na tekmo najvišji povprečen obisk v Evropi za Barcelono. Signal Iduna Park na evropskih tekmah kljub vsemu sprejme 15 tisoč navijačev manj, ker Evropska nogometna zveza (Uefa) prepoveduje stojišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.