Šport > Nogomet
22 ogledov

Dovolj Dinama ima tudi Šimić

Velimir Zajec klop Dinama zapušča po dveh mesecih in pol. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V zagrebškem Dinamu so po dveh mesecih in pol odslovili trenerja Velimirja Zajeca. Novico o odpovedi je štiriinpetdesetletni nekdanji igralec tega kluba izvedel iz medijev. Konec kariere za Šimića.
Šimić končal kariero
Rekorder po številu nastopov za hrvaško nogometno reprezentanco Dario Šimić je končal nogometno kariero. To je branilec sporočil na novinarski konferenci v prostorih zagrebškega Dinama, h kateremu se je vrnil pred tremi meseci.

Odločitev o zamenjavi trenerja je sprejel izvršni odbor aktualnega hrvaškega nogometnega prvaka Dinama na korespondenčni seji, o zamenjavi pa je zdaj že nekdanji trener Velimir Zajec izvedel iz medijev. Štiriinpetdesetletni Zajec, ki je igralska legenda Dinama, je zagrebški klub vodil že v sezoni 1998/99, vnovič pa je na trenersko klop prišel letos maja in se ekspresno poslovil po nizu neuspešnih predstav, ključen je bil neuspeh v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Dinamo je v zadnjem desetletju tako doživel že 15 trenerskih zamenjav.

Prvi kandidat za Dinamovo klop je po poročanju hrvaških medijev Branko Karačić, ki je v minuli sezoni prevzel trenersko mesto na klopi Šibenika. Odločitev o zamenjavi na klopi je na današnji izredni novinarski konferenci sporočil športni direktor Zdravko Mamić, s katerim naj bi se Zajec znašel v sporu, čeprav je bil prav Mamić odločilni mož za prihod Zajeca na Maksimir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.