Šport > Nogomet
1737 ogledov

Dovolj imajo porazov: NK Maribor odslovil Krznarja

Damir Krznar Profimedia
Po novem porazu NK Maribora, tokrat v Kidričevem, so se vodilni možje kluba sestali in se odločili, da se za sodelovanje zahvalijo trenerju Damirju Krznarju.

Po nedeljskem porazu Maribora proti Aluminiju v Kidričevem so se po slabem uvodu v sezono znova zbrale vodstvene glave štajerskega kluba. Kot so ob pol šestih popoldne sporočili iz NK Maribor je padla odločitev, da je Damir Krznar že bivši trener Maribora. Če je hrvaški strateg po porazu na derbiju in ničli proti Kopru preživel ponedeljkova sestanka, pa tokrat tretjega zaporednega ponedeljkovega sestankovanja ni. 

"Rezultatske krivulje nismo uspeli obrniti navzgor, po porazu v Kidričevem Damir Krznar ni več trener NK Maribor. Tekmovalno zgodbo v Ljudskem vrtu je 51-letni trener zaključil z nedeljsko tekmo proti Aluminiju," so zapisali na spletni strani kluba. "Sklenjen je dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Kdo bo njegov naslednik, bo znano v prihodnjih dneh," so še dodali. 

"Neizmerno sem si želel, da bi bila naša zgodba uspešnejša in bi imela lepši konec. Žal se ni izšlo. Zavedam se, da je v trenutkih, ko ne gre, lažje zamenjati trenerja kot celotno moštvo. Takšen je nogomet, to je sestavni del našega posla. Ostaja obžalovanje, da nam ni uspelo, a bom nedvomno pomnil le prijetne trenutke. Ostal bom navijač Maribora tudi v prihodnje, saj mi je prirasel k srcu kot klub in mesto," pa je ob slovesu poudaril Krznar.

Po desetih krogih državnega prvenstva Mariborčani zasedajo peto mesto, zbrali so 14 točk (od možnih 30), in sicer so na svoj konto vpisali štiri zmage, dva remija in kar štiri poraze. Za vodilnim Celjem zaostajajo za 9 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • marialorca 18:31 02.oktober 2023.

    Klubi po "tekočem traku menjuje trenerje" - celo Domžale so "Rožmana" nadomestile z novim trenerje, Šuler pa treneja zamenjal s "Krznarjem", ker je kot 10 drugih športnih direktorjev videl svoj klub samo na prvem mestu 1. NLTS. In kaj bo ...prikaži več zdaj? Čarobna palčka? Gre sam za trenerja?

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:18 02.oktober 2023.

    Kaj ga kronate pred 3 tedni ste govorili,da je kriv Iličič in ga odstranili pa kljub temu ne gre!? Izključno kriv je trener saj je bilo opaziti ,da so igralci skregani med sabo in to je izključno krivda trenerja!!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:53 02.oktober 2023.

    Za stanje v Mariboru je še najmanj kriv trener, ki so ga pripeljali zato, ker naj bi bil za neuspehe kriv njegov predhodnik! Glavni krivec za krizo Maribora, ki ji ni videti konca, je selekcija ekipe zadnjih 2-3 let! Kdo ...prikaži več pa je imel pri tem glavno besedo in tudi bil edina stalnica, ki je še ostal v klubu pa se tudi ve, a ne Šuler!?