Šport > Nogomet
50 ogledov

Dragons: "Čakamo klic uprave"

Vodja Green Dragonsov ne želi pranja umazanega perila v javnosti. (Foto: Saša De Žurnal24 main
Vodja Olimpijine navijaške skupine Green Dragons Danijel Komičo o trenutni vojni z upravo kluba. "Smo le nujno zlo ali partner v projektu Olimpija v Stožicah?" se sprašuje.

Danijel, na tekmi s Koprom ste Green Dragons upravo pozvali k odstopu, v izjavi za javnost pa ste si zaželeli dialog. Kakšno je torej vaše stališče?
Ne želimo, da uprava s takim načinom dela vodi klub. Po drugi strani pa reševanje internih zadev kluba v javnosti nima produktivne vrednosti. Na prvi tekmi v Stožicah, najodmevnejši v javnosti, smo morali pokazati, da tako ne gre več naprej. Z odprtim pismom smo podali žogico na drugo stran, pričakujemo klic ljudi iz uprave. Naj predstavijo svojo plat in ugotovijo, kako naprej. Če vidijo, da to ni možno, naj odstopijo.

Kaj zamerite predsedniku kluba Izetu Rastoderju?
Morda se sliši nenavadno, vendar v naši skupini smo že pred desetimi leti takratni upravi sporočili, naj si pogleda, kako to delajo v Mariboru. Število zaposlenih, marketing, odnos z gledalci … Pred tekmo s Koprom smo ves teden delali na promociji in na izvedbi tistega, kar ste videli na stadionu. Na tem je nekaj ur vsak dan brezplačno delalo od deset do 15 ljudi. V klubu pa sta na projektu delala direktor in ena študentka. Takega dogodka ne moreš pripraviti tako kadrovsko ohromljen.

Torej se želite z vodstvom kluba sestati in konstruktivno debatirati?
Najprej se mora sestati izvršni odbor in izoblikovati stališče. Pričakujemo, da se bomo dobili, ko se bo to zgodilo. Pripravljenih imamo veliko mnenj navijačev. Moti nas, da mnenje tistih, ki hodijo na tekme, ni pomembno. Smo le nujno zlo ali partner v projektu Olimpija v Stožicah?

Lahko zagotovim, da navijaška skupna Green Dragons na nikakršen način ne nagaja Erminu Rakoviču, razen da na vsaki tekmi povemo, da se s tem, da je on v klubu, ne strinjamo.
Danijel Komič
Če se za konec dotakneva še za vas najbolj spornega igralca v klubu. Ermin Rakovič na vsaki tekmi posluša žaljivke iz vrst navijačev lastnega kluba ...
Sam pravi, da je profesionalec. S tem se torej mora znati spopasti. Našo konstruktivno držo smo pokazali s tem, da nismo šli ukrepat s primitivizmom ali agresijo. Na stadionih, kjer skupina Green Dragons deluje organizirano, se mu – z izjemo skandiranja – ni nikoli nič zgodilo. Pred prihodom smo se z njim dvakrat dobili in mu povedali, kaj sumimo, da ga čaka. Še enkrat pa lahko zagotovim, da navijaška skupna Green Dragons na nikakršen način ne nagaja Erminu Rakoviču, razen da na vsaki tekmi povemo, da se s tem, da je on v klubu, ne strinjamo. Njegov doprinos v igri ni sporen, kot tudi ne njegova kakovost. To prepoznamo. Vendar pa vse to izgubi težo, ko pogledamo na lestvico Prve lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.