Šport > Nogomet
33 ogledov

Drama: igralci pred očmi Abramoviča nad Villasa-Boasa!

Andre Villas-Boas Villas Boas Chelsea Fulham Premier League Anglija angleška lig EPA
Usoda trenerja Chelseaja Andréja Villasa-Boasa visi na nitki, potem ko naj bi se portugalski trener na treningu ostro sporekel s skupino svojih nogometašev. A to še ni vse, saj naj bi se vse skupaj odvijalo pred očmi lastnika kluba Romana Abramoviča!

Roman Abramovič je po sobotnem porazu z Evertonom (0:2) sklical krizni sestanek s trenerjem Andréjem Villasom-Boasom, ki pa še zdaleč ni bil prvi v Portugalčevi težavni prvi sezoni v Premier League. Nepotrpežljivi ruski lastnik kluba, ki je v osmih letih zamenjal kar sedem trenerjev, se je nenapovedano že kar nekajkrat pojavil na treningih Chelseaja, tokrat pa je igralce pred trenerjem obtožil, da so krivi za zdrs na peto mesto v ligi.

Villas-Boas prav tako ni skoparil z ostrimi besedami na račun svojih varovancev, ki pa so se mu po poročanju z Otoka postavili po robu in ošvrknili njegove treninge in taktiko. Modri naj bi prav tako izrazili nezadovoljstvo nad podajami vratarja Petra Čecha. "Igralci so držali z AVB do novega leta, ker so se zavedali, da ima ukaze, da spremeni reči," je za tabloid The Sun dejal eden izmed vohunov v taboru modrih.

"A njegovi načrti očitno ne delujejo, atmosfera v slačilnici je napeta in vedno več igralcev se začenja spraševati, ali je pravi mož za to službo. Prišlo je že do te stopnje, da je večini vseeno, če je tam ali ne. Nihče ni predvidel te situacije – ampak rezultatov preprosto ni, on pa zaradi tega trpi," še dodaja neimenovani vir. Pri Chelseaju sicer zatrjujejo, da služba Villasa-Boasa ni ogrožena in da je povečano Abramovičevo poseganje v delovanje kluba nekaj povsem običajnega.

Nekaj podobnega se je dogajalo že pred dvema letoma, ko je Abramovič obiskal igralce po izpadu proti Interju Milanu v Ligi prvakov. Chelsea je kasneje osvojil dvojčka, kar pa bo v letošnji sezoni zelo težko, saj za vodilnim Manchestrom Cityjem zaostaja že za 17 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.