Šport > Nogomet
4325 ogledov

Drama Maribora se nadaljuje: dva v bolnišnici, kar osem jih ostaja v Turčiji

NK Maribor Profimedia
Mariborčani so se s priprav v Turčiji vrnili v precej okrnjeni zasedbi.

Mariborska neposrečena turška avantura se bliža koncu. Nogometaši so že zaključili s tamkajšnjimi pripravami, a se mariborska ekipa domov v Slovenijo ne vrača v polni zasedbi.

Zaradi koronavirusa, ki se je razširil po moštvu, je v Turčiji ostal Jan Mlakar, njegovo usodo pa deli še sedem ljudi iz strokovnega štaba, oziroma mariborskega osebja.

Najhuje jo je odnesel pomočnik glavnega trenerja Andres Yllana, ki je zaradi pljučnice pristal v bolnišnici, njegovo stanje pa naj bi bilo stabilno in naj bi se dobro počutil.

Kondicijski trener Miguel Enrique Albino je bil preventivno, zaradi povišane telesne temperature, prav tako sprejet v bolnišnico, vendar bo po opravljenem pregledu prepeljan nazaj v hotelsko izolacijo.

Sicer pa Mlakarjevo usodo delijo še glavni trener ekipe Mauro Camoranesi ter njegova pomočnika Saša Gajser in Victor Palacios, pomočnik športnega direktorja Marko Šuler ter vodja mariborske logistike Janko Veselič.

Omenjena osmerica naj bi se v domovino vračala postopoma, po preteku 10-dnevne karantene, ki je po epidemioloških pravilih predpisana ob zaznanih okužbah v Turčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.