Šport > Nogomet
21 ogledov

Drama na Poljskem: Struna v bolnišnico

Andraž Struna Gregor Katič
Ponedeljkov mestni derbi med poljskima prvoligašema Wislo Krakov in Cracovio je zaznamoval dramatični dogodek, v katerega je bil vpleten slovenski nogometaš Andraž Struna. Mladi slovenski reprezentant se je med tekmo zgrudil na zelenici, po pomoči zdravniške službe pa so ga odpeljali v bolnišnico. Več informacij zaenkrat ni znanih.

Obračun med Wislo Krakov in Cracovio, kjer igrata slovenska reprezentanta Andraž Kirm (Wisla) in Andraž Struna (Cracovia), bi se kmalu tragično končal za nekdanjega nogometaša Kopra. Poljski mediji poročajo o drami, ki se je začela 15 minut pred koncem mestnega derbija, ki ga je z 1:0 dobila domača Wisla.

Struna se je po trku z nasprotnikom zgrudil na zelenici, k njemu pa so nemudoma prihiteli zdravniki obeh ekip. Po pregledu so ga spravili v reševalno vozilo in ga odpeljali v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa je zaenkrat nejasno. Portal Gazeta.pl poroča, da slovenski nogometaš ni čutil rok, več informacij pa ni imel niti njegov trener Thomas Kafarski.

"Ne vem kaj se je zgodilo z našim igralcem. Z igrišča so ga odpeljali v bolnišnico. Simptomi so bili preresni, da bi še lahko igral," je dejal Kafarski. Dogodek iz Krakova je nov v nizu dramatičnih dogajanj, ki so v letošnji sezoni pretresla nogometni svet. Aprila je zaradi zastoja srca na tekmi italijanske Serie B umrl nekdanji mladi reprezentant Piermario Morosini, marca pa se je srce na pokalnem obračunu ustavilo Boltonovemu nogometašu Fabriceu Muambi, ki je kasneje čudežno okreval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.