Šport > Nogomet
25 ogledov

Drama na velikem derbiju

Zlatan Ibrahimović Simon Mignolet Man United Liverpool EPA
V elitni angleški ligi sta bila v nedeljo na sporedu dva zelo zanimiva dvoboja 21. kola, pomembna za razplet na vrhu lestvice.

V enem največjih derbijev evropskega nogometa sta se na Old Traffordu pomerila Manchester United in Liverpool. Obračun se je končal z remijem (1:1).

V prvem polčasu gledalci niso videli veliko priložnosti. Pri domačih sta bila nevarna Henrih Mhitarjan in Paul Pogba, a prav slednji je bil najbolj zaslužen za vodstvo gostov. Francoz je v 27. minuti po kotu namreč nerodno igral z roko in zakrivil očitno enajstmetrovko, z bele točke je bil zanesljiv James Milner.

V drugem polčasu je prek Divocka Origija prvi zapretil Liverpool, Man Utd pa bi kmalu zatem lahko izenačil, toda Zlatan Ibrahimović pred vrati ni uspel priti do strela. 

Igra je bila v nadaljevanju bolj razgibana, obetavne situacije so se vrstile na obeh straneh. V 75. minuti se je pred vrati domačih znašel Georginio Wijnaldum, a neoviran z glavo meril prek okvirja. 

V 84. minuti pa izenačenje: po zmedi pred vrati gostov (vratnico je zadel Marouane Fellaini) je z glavo žogo čez črto potisnil Ibrahimović, a sodniki so morda spregledali prepovedani položaj pred predhodnim predložkom. Srečanje se je tako končalo z remijem, po katerem Liverpool zaseda tretje, Man United pa šesto mesto na lestvici.

Katastrofa Man Cityja

Vse dlje od naslova pa je Manchester City, tokrat je visoko izgubil na gostovanju pri Evertonu (4:0) in padel na peto mesto, deset točk od vodilnega Chelseaja.

Na Goodisonu je četa Pepa Guardiole v prvem polčasu sicer nekajkrat zapretila prek Raheema Sterlinga in Sergia Agüera, toda v 34. minuti se je znašla v zaostanku, ko je po akciji domačih na desni natančno zaključil Romelu Lukaku.

Na začetku drugega dela je Everton podvojil prednost, z roba kazenskega prostora je daljši kot vrat našel Kevin Mirallas. V 79. minuti je bilo srečanje praktično odločeno, ko je odličen protinapad izvedel in nato tudi zaključil 18-letni Tom Davies, končni izid pa je v sodnikovem dodatku, po napaki obrambe, postavil leto dni starejši Ademola Lookman.

Premier League, 21. kolo:

Manchester United - Liverpool 1:1 (0:1)
Ibrahimović 84.; Milner 27./11m

Everton - Manchester City 4:0 (1:0)
Lukaku 34., Mirallas 47., Davies 79., Lookman 94.

Tottenham - West Brom 4:0 (2:0)
Kane 12., 77., 82., McAuley 26./ag

Burnley - Southampton 1:0 (0:0) 
Barton 78.

Hull City - Bournemouth 3:1 (1:1) 
Hernández 32., 50., Mings 62./ag; Stanislas 3./11m 

Sunderland - Stoke City 1:3 (1:3) 
Defoe 40.; Arnautović 15., 22., Crouch 34. 

Swansea City - Arsenal 0:4 (0:1) 
Giroud 37., Cork 54./ag, Naughton 68./ag, Sánchez 73.

Watford - Middlesbrough 0:0 (0:0)

West Ham United - Crystal palace 3:0 (0:0) 
Feghouli 68., Carroll 79., Lanzini 86.

Leicester City - Chelsea 0:3 (0:1)
Alonso 6., 52., Pedro 71.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.