Šport > Nogomet
17132 ogledov

"Dramatično je bilo gledati grozo v njegovih očeh, vedeli smo, da bo umrl"

Mihajlović Epa
Vdova legendarnega Siniše Mihajlovića je iskreno spregovorila o boleči izgubi moža.

Arianna Rapaccioni, vdova srbskega nogometnega strokovnjaka Siniše Mihajlovića, je v televizijskem nastopu v oddaji Verissimo spregovorila o zadnjih dneh svojega pokojnega moža in življenju po njegovi smrti.

Mihajlović, nekdanji srbski nogometni reprezentant in trener, je umrl 16. decembra 2022 v Rimu za posledicami zelo agresivne oblike mieloične levkemije. Pred smrtjo je v večletnem boju z zahrbtno boleznijo doživljal številne vzpone in padce. Nekaj časa je kazalo, da se 53-letnik morda celo izvlekel, a se mu je stanje v zadnjih tednih življenja močno poslabšalo.

Arianna Rapaccioni | Avtor: Profimedia Profimedia
"Po prvi presaditvi kostnega mozga je povsem okreval, po dveh letih in pol pa se je bolezen vrnila in takrat sem spoznala, da ga izgubljam. Zdravniki so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, vendar ga niso mogli rešiti. Dramatično je bilo gledati grozo v njegovih očeh," je povedala Arianna.

Zdravniki so v primeru nekdanjega srbskega asa izčrpali vse razpoložljive možnosti zdravljenja, vendar tudi poskusne terapije niso dale pravih rezultatov. Ko je postalo jasno, da Mihajloviću ne morejo več pomagati, so zdravniki s tem dejstvom seznanili člane njegove družine, ki pa so se odločili, da hudo bolnemu možu in očetu to novico raje prihranijo. "Med poskusnim zdravljenjem v Bergamu so me zdravniki potegnili na stran in povedali, da se ne da ničesar več narediti. Z otroci smo se odločili, da mu tega ne povemo," je razkrila.

"Zelo nam je bilo težko, ker on tega ni vedel. Morali smo se pretvarjati, kot da se nič ne dogaja, kar je bilo zelo boleče zame in za otroke. Otroci še danes govorijo o tem. Priti koncu sem se želela več crkljati z njim, vendar nisem upala, ker bi me takoj prebral. To obžalujem. V zadnjih dneh pred njegovo smrtjo sva si izpovedala ljubezen," je dodala Arianna. 

V nedavnjem intervkuju za Corriere della Sero je razkrila, da je bilo prvih nekaj mesecev po moževi smrti njeno duševno zdravje na veliki preizkušnji. "Po njegovi smrti sem se vrnila v Rim, kjer so otroci obiskovali srednjo šolo. Občutek sem imela, da je Siniša še vedno v Bologni, kjer trenira svojo ekipo. Občutek je bil zelo nenavaden, ničesar več nisem razumela. Čutila sem njegovo prisotnost in skoraj ga nisem pogrešala."

Siniša Mihajlović | Avtor: X X

"Ko je umrl, sem bila povsem iz sebe. Mislila sem, da se mi je morda zmešalo. Čutila sem močno prisotnost, dotik njegovih dlani, občutek, da je nekdo legel k meni posteljo. Pogovarjala sem se z drugimi ljudmi, ki so doživeli podobno izgubo, in izkazalo se je, da nisem nora. Slišala sem njegove copate v kuhinji. To se je dogajalo prvih nekaj mesecev, danes tega ni več. Morda zato, ker je bil neprestano v mojih mislih."

"Vedeli smo, da bo umrl, jaz pa sem se spraševala, ali naj mu povem. Pogovorila sem se z najinimi petimi otroki. Nikomur drugemu nisem omenila. Odločili smo se, da mu tega ne povemo, sicer bi ugasnili še zadnjo iskrico upanja," je zaključil Arianna.

Siniša Mihajlović se je rodil 20. februarja v Vukovarju, kariero začel pri Borovu, na najvišji ravni pa je igral pri Crveni zvezdi, Romi, Sampdorii, Laziu in Interju. Kot trener je vodil Bologno, Catanio, Fiorentino, Sampdorio, Milan, Torino in še enkrat Bologno.

Kot igralec je za reprezentanco odigral 63 tekem in dosegel deset golov, spomine nanj pa imajo tudi slovenski nogometaši. Leta 2000 na evropskem prvenstvu na Nizozemskem in v Belgiji je na tekmi proti Sloveniji prejel rdeč karton, Srbi pa so po njegovi izključitvi izničili vodstvo tekmecev 3:0 in izenačili.

Siniša Mihajlović | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:09 22.januar 2024.

    Človeku ne povedati dejstev, ko gre za njegovo zdravje, njegovo življenje je zame precej sprevrženo dejanje. Kako si nekdo lahko vzame pravico in zamolči tako pomembno resnico?

  • Ender3 11:44 22.januar 2024.

    In to samo zato, ker je bil nogometaš ..Ti imajo posebno ceno..

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 10:05 22.januar 2024.

    Še en članek za nabiranje klikov. Vsi imamo svoje tragične zgodbe, vsem nam je kdo umrl, če je gospe soprogi lažje zdaj, ko je svojo intimo delila s svetom tudi prav, sam sem mnenja, da je to stvar ožje družine. ...prikaži več Boleča izguba bližnjega je tudi za neslavne osebnosti zelo boleča. Je pa res, da se gospa lahko potolaži z zajetnim bančnim računom.