Šport > Nogomet
27 ogledov

Drava ostala brez predsednika

Drava je v rezultatski in organizacijski krizi. Žurnal24 main
Predsednik nogometnega kluba Labod Drava Robert Furjan je po petih letih delovanja zapustil moštvo, že kmalu pa naj bi bili na vidiku novi pretresi. Blizu odhoda tudi trener Ljubinko Drulović.
 
 

Tveganja, da klub ne bi pridobil licence za novo sezono ni. Z glavnimi sponzorji imamo podpisane dolgoročne pogodbe, zato so skrbi odveč.

Robert Furjan

 
Nogometni klub Labod Drava je pred pomembnimi spremembami. Štajersko moštvo je po petih letih namreč zapustil predsednik in eden največjih vlagateljev Robert Furjan ter s tem sprožil val vprašanj o tem, kakšne posledice bo predstavljal njegov odhod. Furjan pravi, da je klub kratkoročno preskrbljen, a vendarle bojazen, da bi ptujski nogomet zapadel v resno krizo oziroma propad, obstaja. "Klub zapuščam zaradi težav, ki tarejo slovenski nogomet. Vseeno zagotavljam, da ima Drava stabilno sponzorsko konstrukcijo in da bo moj naslednik lahko normalno opravljal svoje delo. Tveganja, da klub ne bi pridobil licence za novo sezono ni. Z glavnimi sponzorji imamo podpisane dolgoročne pogodbe, zato so skrbi odveč," je za zurnal24.si povedal predsednik v odhodu Robert Furjan.


Navijači so zaskrbljeni nad spremembami v vodstvu kluba. © Saša Despot

 
 
 

Povsem mogoče je, da Drulović v spomladanskem delu sezone ne bo več naš trener.

Mladen Dabanovič

 
Po naših virih bo mesto predsednika zavzel prokurist glavnega pokrovitelja kluba Laboda Franc Gajšek , a kljub temu na Ptuju vlada negotovost. "Težko bi rekel, kaj odhod gospoda Furjana pomeni za naš klub, vseeno pa menim, da je odhod človeka, ki je toliko vložil v šport, velika škoda za vse nas," j e dejal športni direktor kluba Mladen Dabanovič . Slednji obenem priznava, da bi se Furjanu na izhodnih vratih – zaradi drugačnih razlogov seveda – pridružil tudi trener Ljubinko Drulović . Ptujčani namreč na zadnjih devetih prvenstvenih tekmah niso zmagali in Dabanovič priznava, da velik del odgovornosti sloni na strokovnem vodstvu. "Lani smo imeli zaradi hitrih menjav na trenerskem stolčku precej težav, zato bi bilo nesmotrno reči, da bi odhod Drulovića stvari premaknil na bolje. Najprej bomo počakali na novo vodstvo, nato pa se bomo odločili, kaj je najbolje za klub. Povsem mogoče je, da Drulović v spomladanskem delu sezone ne bo več naš trener," nam je še zaupal Dabanovič .

Robert Furjan bo svoje natančne razloge za odhod pojasnil na sredini tiskovni konferenci, klub pa naj bi novo vodstvo uradno dobil najkasneje do konca tedna. V zadnjem "jesenskem" kolu Drava na domačem igrišču pričakuje Celje , ki je na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah doživelo le en poraz.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.