Šport > Nogomet
6 ogledov

Drava zalila vijolice

Dravaši se bodo v dodatnih kvalifikacijah udarili z Aluminijem. Žurnal24 main
Nenavadni rezultati v slovenski prvi ligi se nadaljujejo. V prvenstvu, kjer lahko vsak premaga vsakega, je ptujska Drava tokrat na lokalnem derbiju presenetila Maribor (2:1), a ostala na dnu lestvice.

Na za slovenske razmere izjemno razburljivi in odprti tekmi so na Ptuju bolje začeli domači. Maribor je v prvem polčasu igral zelo slabo, za kar so bili v 19. minuti nagrajeni z zaostankom. Dravo je v vodstvo z glavo popeljal Borut Semler. Kurenti so vseh 45 minut grozili z močnimi streli od daleč, ki pa jih je Marko Pridigar vedno zaustavil. Vijoličasti so izenačili v 32. minuti, ko je od blizu pod prečko svoj 14. letošnji gol zabil Tavares. Vijoličasto prebujenje v drugem polčasu ni prineslo vodstva prvega slovenskega moštva, zato pa je Dravi veliko zmago deset minut pred koncem pristreljal Sead Zilić. Maribor ostaja na vrhu lige, šest točk pred Celjem, medtem ko je Drava še vedno zadnja, saj je Primorje ob isti uri slavilo doma proti Nafti (1:0).

Celjani
so dokazali, da jih ne gane niti finančna kriza v klubu in so na gostovanju pri aktualnih prvakih slavili kar s 3:0. Da bo to večer grofov, je s pravo bombo z razdalje že v 11. minuti nakazal Dario Biščan. Vodstvo so gostje podvojili ob koncu drugega polčasa, ko je lepo podajo Aleša Kačičnika spretno lepo izkoristil Roki Štraus. Domžalčani nikakor niso ujeli ritma, za kar jih je s svojim drugim zadetkom kaznoval Biščan. Na prvem srečanju 30. kola so Koprčani na domačem terenu s 3:0 nič ugnali nogometaše Interblocka. Za varovance Igorja Benedejčiča je bilo usodnih 13 minut v katerih so kanarčki dosegli kar tri zadetke. Mrežo Matjaža Rozmana je v 54. minuti načel branilec Enes Handanagič. Deset minut kasneje je strel z enajstih metrov uspešno izvedel Saša Božičič, Mitja Viler pa je v 67. minutni postavil piko na i zmagi gostiteljev. Derbi kola bo odigran v domžalskem Športnem parku, kjer bo četa Vlada Badžima gostila Mik CM Celje. Vodilni Maribor bo v nedeljo nove točke lovil na Ptuju. Rudar je Gorico ugnal po zaslugi avtogola Gorazda Gorinška in se zavihtel na tretje mesto.

PrvaLiga Telekom Slovenije, 30. kolo:

Luka Koper : Interblock 3:0 (0:0)
Handanagič (54), Božičič (64/11-m), Viler (67)

Domžale : Mik CM Celje 0:3 (0:1)
Biščan (11, 77), Štraus (44)

Rudar : Hit Gorica 1:0 (1:0)
Gorinšek (26/ag)

Primorje : Nafta 1:0 (1:0)
Teinović (27)

Labod Drava : Maribor 2:1 (1:1)
Semler (19), Zilić (79); Tavares (33)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.