Šport > Nogomet
116 ogledov

Dresi zlate žoge na dražbo, lovili bodo rekord

Messi Epa
Britanska dražbena hiša Sotheby's napoveduje dražbo kompleta šestih dresov, ki jih je superzvezdnik Lionel Messi nosil na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju, na katerem je z Argentino osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka v nogometu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dresi bodo naprodaj decembra, njihovo vrednost pa ocenjujejo na 10 milijonov dolarjev (9,2 milijona evrov).

Gre za drese, ki jih je Messi nosil v obeh prvih polčasih tekem skupinskega dela prvenstva proti Savdski Arabiji in Mehiki, pa tudi na kasnejših tekmah proti Avstraliji, Nizozemski in Hrvaški ter v finalu proti Franciji.

Če bodo dresi res dosegli ceno, ki bo presegla 10 milijonov dolarjev, bi to lahko pomenilo, da bo šlo za najdragocenejšo zbirko športnih spominkov, ki je bila kdaj prodana na dražbi, so sporočili iz Sotheby's.

Najdražji posamični dres, ki je bil kdaj koli prodan na dražbi, je bil tisti, ki ga je košarkarska legenda Michael Jordan nosil med finalom severnoameriške lige NBA s Chicago Bulls leta 1998. Tega so lani prodali za 10,1 milijona dolarjev.

Majice na dražbo daje ameriško tehnološko podjetje AC Momento, ki pomaga športnikom pri upravljanju zbirk spominkov.

Del izkupička bo podarjen projektu UNICAS, pobudi z barcelonsko otroško bolnišnico za pomoč otrokom z redkimi boleznimi.

Drese, ki bodo na dražbi, si bo mogoče brezplačno ogledati od 30. novembra do 14. decembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.