Šport > Nogomet
189 ogledov

Drevi večni derbi med Mariborom in Olimpijo

NK Maribor/Facebook
Prvič v letošnji sezoni najmočnejšega ligaškega tekmovanja v državi si bosta nasproti stala večna rivala iz Ljubljane oziroma Maribora.

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora bodo danes ob 20.15 v Stožicah igrali prvi večni derbi nove sezone. V obračunu 8. kroga Prve lige Telemach je glede na pripravljenost z zadnjih tekem v prednosti zeleno-bela zasedba. Ta je v prednosti tudi na uvrstitvi na lestvici, a ekipi loči zgolj točka.

Olimpija je na zadnjih petih prvenstvenih tekmah štirikrat zmagala, medtem ko je Maribor, ki je bil nekajkrat deležen žvižgov nezadovoljstva svojih navijačev, sezono začel s tremi zmagami, trenutno pa je v nizu treh tekem brez zmage z dvema neodločenima izidoma in porazom.

Zlatan Ibrahimović v Stožicah Prišel tudi Ibra Šport Dobrodelni spektakel odločen po 11-metrovkah, toliko so zbrali

Branilka naslova Olimpija, ki bo v vlogi favorita, je v prejšnji sezoni dobila tri od štirih večnih derbijev. Ljubljansko-mariborskih večnih derbijev je bilo od sezone 2009/10 v ligi doslej 56, pri čemer so zeleno-bele zasedbe zbrale 13 zmag, vijolične pa 21.

"Pred nami je derbi, vedno tekma dodatnega pomena. Če je katera tekma lahko prelomnica, je to nedvomno derbi. Uspeh bi nam veliko pomenil in prinesel dodaten zagon v nadaljevanju sezone," je za Mariborovo spletno stran pred derbijem, ki ga bo sodil Matej Jug, povedal Mark Strajnar.

Aleksander Čeferin Spoštovanja vredno Šport Čeferin presunjen: "Tega si res nisem predstavljal"

A konec tedna ne bo v osredju le večni derbi. Zanimivo predstavo obeta predvsem nedeljski obračun (20.15) Kopra in Celja. Koper je za 12 točkami na tretjem mestu izenačen z drugouvrščeno Olimpijo, Celje, ki se pod vodstvom Alberta Riere in s prvim strelcem lige Aljošo Matkom vse bolj pojavlja v vlogi favorita za naslov prvaka, pa je vodilno s 16 točkami in je še brez poraza.

Osmi krog bosta danes ob 15.00 odprla Aluminij in Rogaška, ob 17.30 pa bo še tekma Mura - Bravo. V nedeljo ob 15.00 pa se bosta za točke spopadla še Kalcer Radomlje - in Domžale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.