Šport > Nogomet
17 ogledov

Zapojmo vsi, Chelsea pokal FA slavi

Suarez Liverpool Everton pokal FA polfinale London Wembley
1/14
EPA
Chelsea si je na kultnem Wembleju priboril pokal FA, potem ko je v finalu z 2:1 premagal Liverpool. Za izenačenje je redsom zmanjkalo nekaj centimetrov, saj žoga po strelu Andyja Carolla bržkone ni prešla golove črte. Že tretjič zapored pokal italijanskemu trenerju.

Chelsea je sedmič v svoji zgodovini in četrtič v zadnjih šestih letih osvojil pokal FA, potem ko je z 2:1 premagal Liverpool. Robertu Di Matteu je to v majici modrih uspelo tako na igralski kot trenerski ravni. Za kapetana Londončanov Johna Terryja pa je to že četrti FA-naslov, po čemer je rekorder. Didier Drogba pa je postal prvi nogometaš v 141-letni zgodovini tekmovanja, ki je zadel v štirih finalih.

Ashley Cole, za katerega je bil to že šesti FA-naslov, je za BBC Five Live dejal: "Neverjetno je, kaj sem dosegel v tem tekmovanju. Poleg tega pokal naši ekipi vliva veliko samozavest pred finalom Lige prvakov čez dva tedna.“ Igralci so dvignili na ramena Roberta Di Mattea, trenerja, ki je prevzel moštvo za Andrejem Villas-Boasem in Chelsea uspel prek Barcelone popeljati v finale Lige prvakov ter še do omenjenega kosa srebrnine. Očitno je FA-pokal kar prilepljen na italijanske trenerje, saj so ga osvojili že trije zapored. Leta 2010 Carlo Ancelotti prav tako s Chelseajem, lani pa Roberto Mancini z Manchester Cityjem.

Chelsea je v prvem polčasu prevladoval in povedel v 11. minuti prek Ramiresa, nato pa je sedem minut po odmoru zadel Drogba, a Liverpool ni še umrl. Še zdaleč ne – Andy Caroll, najdražji nogometaš v zgodovini Liverpoola, je zabil gol upanja in skorajda bi še enega, vendar je, tako se zdi in tako so menili tudi sodniki, Petr Čech žogo v zraku zgrabil, še preden je ta s celotnim obsezom prečkala golovo črto.

Pokal FA, finale, Wembley:

Liverpool : Chelsea 1:2 (0:1)
Caroll (64); Ramires (11), Drogba (52)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.