Šport > Nogomet
14 ogledov

Drogba razbil Arsenal

Drogba je z dvema goloma popeljal Chelsea do zmage nad Arsenalom. (Foto: AFP)
1/2
Žurnal24 main
Nedelja je na angleških nogometnih zelenicah rezervirana za mestna derbija. Everton in Liverpool sta že opravila svoje delo. Veliko bolje je šlo od rok redsom, ki so zmagali z 2:0. Arsenal : Chelsea 0:3.

Chelsea : Arsenal 0:3
V pičlih štirih minutah je bilo konec Arsenalovih sanj o zmagi na velikem derbiju 14. kola angleškega nogometnega državnega prvenstva. V 41. minuti je svoj jubilejni, deseti gol dosegel Drogba. Večino dela je opravil Ashley Cole, ki je z leve strani kazenskega prostora podal ostro žogo v sredino, Drogba pa je le podstavil nogo in ta se je najprej od prečke, nato pa od vratnice odbila v gol Almunie. Štiri minute kasneje pa je padel na las podoben zadetek, ko je Vermaelen premagal svojega vratarja. Kot da to ne bi bilo dovolj, je Drogba zabil še štiri minute do konca. Evrogol si lahko ogledate v videu.

Everton : Liverpool 0:2
Na Goodison Parku sta se v 14. kolu udarila mestna rivala Everton in Liverpool, varovanci Rafaela Beniteza pa so poskrbeli, da je stadion razočaranih obrazov zapustila večina od 40.000 navijačev. Srečanje so bolje začeli gostitelje, ki so dobivali bitko na sredini igrišča, a so že v 12. minuti doživeli šok. Mascherano je udaril s kakšnih 30 metrov udaril proti golu, žoga pa se je dotaknila Jospeha Yoba. Branilec nigerijskih korenin je bil posredni krivec tudi pri akciji za drugi gol, ko je nerodno posredoval pri visoki podaji v kazenski prostor, ponujene priložnosti pa ni izpustil Kuyt.

Portsmouth : Manchester United 1:4 (VIDEO)
Nogometaši Manchestra Uniteda so morali gostovanje v Portsmouthu pri istoimenskem prvoligašu opraviti brez stratega Alexa Fergusona. No, ne povsem brez, saj je Škot sedel na tribuni, kjer je moral odslužiti eno od dveh tekem prepovedi, ki si jih je prislužil zaradi kritiziranja sodnika Alana Wileyja nekaj kol prej. Če se je Škot hladil na tribunah Fratton Parka pa je klop ob obali prvič preizkusil nekdanji trener Chelseaja Avram Grant. Izraelec je vodil prvo tekmo kot glavni trener mornarjev, po tem ko so se slednji razšli s Paulom Hartom.

Po nekaj imenitnih obrambah rezervnega vratarja rdečih vragov Tomasza Kuszczaka je povedel United - prekršek nad Waynom Rooneyjem je pomenil najstrožjo kazen, ki jo je prvi napadalec Anglije tudi izkoristil. Toda že čez dobrih pet minut je Portsmouth izenačil, saj je sodnik Mike Dean še drugič pokazal na belo točko zaradi prekrška oz. vlečenja za majico Nemanje Vidića. Kevin Prince Boateng je bil zanesljiv in izenačil na 1:1. 

Furiozen začetek drugega polčasa, v katerem je Rooney zadel dvakrat v šestih minutah (enkrat iz 11-m) je pomenil konec upov mornarjev, ki jih je še dodatno pokopal zimzeleni Ryan Giggs za končnih 4:1. Valižan je na predvečer svojega 36. rojstnega dne zabil svoj 100. gol v Premier League in še enkrat več potrdil svoje mojstrstvo.

Manchester City : Hull City 1:1 (VIDEO)
Novo razočaranje je navijačem pripravil Manchester City in obenem postavil še neslaven rekord. Z domačim remijem proti Hull Cityju (1:1) so postavili nov premierligaški mejnik - sedem zaporednih remijev! Točko tigrom je z enajstmetrovko v zadnjih desetih minutah prinesel "fantazist" s sredine igrišča Jimmy Bullard, po tem ko je sinjemodre v vodstvo malo pred koncem prvega dela popeljal Shaun Wright-Phillips. City bo imel po tekmi kar nekaj pritožb, saj sodeč po posnetkih Joleona Lescotta žoga le ni zadela v roko, kar je menil sodnik in dosodil že omenjeno enajstmetrovko.

Aston Villa : Tottenham Hotspur 1:1 (VIDEO)
Kot zadnja sta v soboto na igrišče v Birminghamu stopila Aston Villa in Tottenham (1:1). Od Spursov seveda ni bilo pričakovati, da bi ponovili zgoraj omenjeno golijado proti Wiganu in je tudi niso.Villa je povedla že v 10. minuti, ko je zadel "lokalni fant" Gabriel Agbonlahor. Spursi so nato kmalu prevzeli pobudo in pletli mrežo okrog Villinega gola, obrambni obroč domačih pa je prebil šele Michael Dawson. Branilec Spursov je strel soigralca Jermaina Defoeja ustavil z roko in žogo poslal v levi kot vratarja Brada Friedla, a sodnik gola ni razveljavil.

Neverjetna tekma je potekala tudi na Upton Parku v Londonu, kjer je domači West Ham United proti Burnleyju že vodil s 5:0, nato pa hudo popustil in z nekaj obrambnimi lapsusi na koncu slavil "le" s 5:3. Wigan je po pravi katastrofi proti Tottenhamu v prejšnjem kolu (1:9) odgovoril na najboljši možni način in slavil v dvoboju proti nekdanjemu trenerju Stevu Brucu in njegovemu Sunderlandu (1:0).

 

Premier League, lestvica:
1. Chelsea 36
2. Manchester U. 31 (+1)
3. Tottenham 26
4. Arsenal 25 (-1)
5. Liverpool 23
...
18. Bolton 12
19. Wolverhampton 10
20. Portsmouth 7 (+1)
Angleško prvenstvo, 14. kolo

Portsmouth : Manchester United 1:4 (1:1)
Boateng (32/11-m); Rooney (25/11-m, 48, 54/11-m), Giggs (87)

Fulham : Bolton Wanderers 1:1 (0:1)
Duff (75); Klasnić (35)

Manchester City : Hull City 1:1 (1:0)
Wright-Phillips (45); Bullard (82/11-m)

West Ham United
: Burnley 5:3 (3:0)
Collison (18), Stanislas (33), Cole (43/11-m), Franco (51), Jimenez (64/11-m); Fletcher (68, 74), Eagles (90)
RK: Caldwell (90/Burnley)

Wigan : Sunderland 1:0 (0:0)
Rodallega (76)

Blackburn Rovers : Stoke City 0:0

Aston Villa : Tottenham Hotspur 1:1 (1:0)
Agbonlahor (10); Dawson (77)

Nedelja:
Wolverhampton : Birmingham City 0:1
Bowyer (3)

Everton : Liverpool 0:2
Kuyt (80); (Yoobo 12 AG)

Arsenal : Chelsea 0:3
Drogba (41, 86); Vermaelen (45, AG)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.