Šport > Nogomet
0 ogledov

Drogba: Sodnik je sramota

Didier Drogba je bil najostrejši do bledega sodnika Toma Henninga Ovreboja.
1/22
Žurnal24 main
"Sodnik je blamaža, sodnik je sramota," je po izpadu v polfinalu nogometne Lige prvakov proti Barceloni v TV-kamere besnel napadalec Chelseaja Didier Drogba.

Le hitremu odzivu varnostnikov ob igrišču se lahko norveški sodnik Tom Henning Ovrebo zahvali, da ga ni v roke dobil napadalec Chelseaja Didier Drogba, ki mu je očital krivdo za izpad Londončanov v polfinalu nogometne Lige prvakov proti Barceloni. Drogba je sodnika, ki je po mnenju nogometaša iz Slonokoščene obale storil veliko "osnovnošolskih" napak, grobo zmerjal. "Sodnik je blamaža, sodnik je sramota," je letelo iz ust temnopoltega nogometaša, ki si je zaradi zmerjanja prislužil rumeni karton po zadnjem žvižgu na polfinalni tekmi proti Barceloni na Stamford Bridgeu (1:1).

Ob velikem junaku Barcelone Andresu Iniesti, ki je Katalonce z zadetkom v 93. minuti popeljal v finale v Rim, kjer se bodo pomerili z Manchester Unitedom, je bil osrednji lik na nogometni zelenici norveški sodnik Ovrebo. Delivec pravice bi lahko pri vodstvu Chelseaja z 1:0 kar nekajkrat dosodil enajstmetrovko v korist Londončanom, a tega ni storil. Drogba je igral do 72. minute, ko ga je trener Angležev Guus Hiddink zamenjal. S svojimi gestikulacijami je sodniku dal vedeti, kako je nezadovoljen s sojenjem, pravi šov pa je uprizoril po zadnjem sodnikovem žvižgu. Nogometaš je popolnoma izgubil nadzor in neprekinjeno zmerjal norveškega sodnika. Le Ovrebo in njegovi pomočniki vedo, kaj vse mu je povedal. Ko mu je Skandinavec prisodil le rumeni karton in so Drogbo izolirali stran od sodnika, pa je svoje zmerjanje nadaljeval v televizijske kamere. Trener Londončanov Guus Hiddink je dejal, da tako slabega sojenja v svoji dolgoletni karieri še ni videl: "Seveda trenerji, igralci in sodniki delajo napake. Vendar če v eni tekmi napraviš tri katastrofalne napake, potem je to zame najslabše sojenje, ki sem mu bil priča." Nizozemec je komentiral tudi oster odziv Drogbe: "Popolnoma ga razumem in ga bom tudi zaščitil." "Zakaj smo dobili sodnika, ki je v svoji karieri sodil le na desetih tekmah Lige prvakov? To je sramota. Ne bi rad govoril o zameri, vendar pa ko igralci zapuščajo igrišče tako razočarani, potem mora vedeti, da nekaj ni v redu," je dejal kapetan Chelseaja John Terry, ki sodniku očita pet katastrofalnih napak.

Norveški sodnik Ovrebo (skrajno desno) je bil osrednja figura polfinalnega obračuna Lige prvakov med Chelseajem in Barcelono. © Reuters

 

Drogba je imel prav, ko se je pritoževal nad sojenjem. Branilec Barcelone Gerard Pique je po tekmi priznal, da je v kazenskem prostoru igral z roko ter da bi sodnik lahko dosodil najstrožjo kazen v korist gostiteljev. 22-letni Pique bo lahko kljub temu igral v finalu, sam pa je le eno od situacij, ki bi se lahko končala z enajstmetrovko za gostitelje, opisal: "Iskreno povedano, žoga me je zadela v roko, nisem pa namerno igral z roko. Sodnik je lahko izbiral, na srečo ni dosodil enajstmetrovke. Velikokrat so sodniške odločitve napačne, vendar pa sem srečen, da smo se uvrstili v finale." Nogometaši Barcelone se razumljivo niso dotikali sojenja, veliki junak Iniesta pa je uvrstitev v finale pokomentiral z naslednjimi besedami: "Zaslužili smo si ga zaradi tega, kar smo storili skozi celotno sezono. V zmago moraš verjeti do zadnjega sodnikovega žvižga."

Chealsea lahko le žaluje, Barcelona slavi. Čez leto dni se ne bo nihče več spominjal, kako so prišli v finale, čeprav bi Katalonci zagotovo želeli, da bi bilo slavje brez madeža.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.