Šport > Nogomet
20 ogledov

Drogba v "zanimiv" klub - Šanghaj?

Drogba kolajna medalja Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Allianz Arena Reuters
Nekdanji napadalec Chelseaja Didier Drogba se mudi v indijskem New Delhiju, kjer je oznanil, da bo zelo kmalu izdal ime svojega novega delodajalca. V slogu novega Chelseajevega nogometaša Edena Hazarda pa junak letošnje finalne tekme Lige prvakov trmasto skriva svojo novo destinacijo, ki morda le ne bo kitajski Shanghai Shenhua.

"Naslednji korak bo zelo zanimiv in mislim, da ga bom kmalu oznanil. Zaenkrat bi vas samo prosil, da počakate nekaj trenutkov," je Dider Drogba dejal povezovalcu nabito polne novinarske konference promocijskega dogodka v New Delhiju. Organizatorji so sicer blokirali novinarska vprašanja na temo njegove klubske prihodnosti.

"Obstaja velika možnost, da bo prišel, ampak to bo odvisno od trdega dela, ki ga klub vlaga v to, da ga pripelje," je dejal novi trener Shanghai Shenhuaja in nekdanji argentinski selektor Sergio Batista. Medtem, ko Drogba ni želel govoriti o svoji prihodnosti, pa se je z veseljem spominjal let pri Chelseaju, ki ga je poleti zapustil po epski zmagi v Ligi prvakov.

"Svojo odločitev sem sprejel po Ligi prvakov. Vzel sem si čas, ker odločitve nisem želel sprejeti prehitro. Zame je bilo zelo pomembno to, kaj mi je uspelo pri Chelseaju. Dvakrat sem bil najboljši strelec. Osvojiti pokal Lige prvakov, osvojiti Premier League ... Osvojil sem vse in ponosen sem. Dobro je oditi ob pravem trenutku in mislim, da je bil to pravi trenutek," je dejal.

Di Matteo bo tisti, ki se ga bodo spominjali

"Scenarij je bil kot iz filma (Alfreda) Hitchcocka, veste, z veliko različnimi emocijami," se je Droba napol v transu spominjal svoje odločilne enajstmetrovke v finalu na Allianz Areni. "Bilo je kot loterija. Ko sem imel priložnost, da zabijem gol, sem šel skozi veliko različnih emocij, od časa, ko sem začel hoditi do bele točke," je nadaljeval Drogba.

"Veliko stvari mi je šlo skozi glavo, ampak skušal sem ostati miren in zadeti za mojega prijatelja Petra Čecha, ki je bil tisti dan izjemen in ubranil tri enajstmetrovke," je še pristavil. Zmaga proti Bayernu tudi pomeni, da se je Roberto Di Matteo v zgodovino vpisal kot največje trenersko ime v zgodovini kluba, meni afriški napadalec.

"Imeli smo toliko trenerjev in vsak je Chelseaju prinesel nekaj posebnega. Vsi so bili, po mojem, del našega uspeha. Ko je prišel (José) Mourinho je zgradil moštveni duh, ki smo ga ohranili vsa ta leta, in ko je prišel Carlo Ancelotti je prav tako prinesel drug način igranja in razmišljanja. Težko je izbrati enega. Menim, da bo tisti, ki se ga bodo najbolj spominjali, Roberto Di Matteo, ker je osvojil Ligo prvakov. Klub je čakal na to," je še dejal Drogba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.