Šport > Nogomet
28 ogledov

Druga zmaga Olimpije

Gabriel da Silva, najboljši igralec tekme, in ostali zmaji so ugnali Nafto.
1/17
Žurnal24 main
Olimpija je v petem kolu Prve lige dosegla drugo zmago, Interblock pa je remiziral. Koper in Rudar sta v soboto uprizorila derbi, ki se je po napetem dogajanju končal brez zmagovalca (2:2).
Olimpija je proti Lendavčanom prišla do tako želene druge letošnje zmage. Zeleno-beli, pri katerih se je v zelo dobri luči predstavil novinec Davor Škerjanc (lani Primorje), so na krilih neumornega Gabriela Da Silve, najboljšega igralca tekme, in pa tudi vnovič zelo dobrega mladega vratarja Jana Oblaka, tri točke vknjižili praktično že v prvi minuti, ko je prav po Brazilčevi podaji zadel Rok Roj. Zmago je potrdil Škerjanc ob koncu tekme. Ljubljančani so se zdaj točkovno izenačili z današnjimi tekmeci, oboji imajo po štiri točke.

Ptujčani so si pred tem krogom želeli vpisati prvo zmago. Dolgo časa je kazalo, da bodo do nje tudi prišli, saj so vodili z golom Roka Kronavetra. Toda v 79. minuti jim jo je odvzel Tomislav Mišura, tako da skupaj z Domžalami še vedno zasedajo dno prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Interblock vse bližje zgornji polovici.

V soboto sta se v derbiju kola pomerili moštvi, ki sta imeli edini maksimalen izkupiček točk. Nogometaši Luke Kopra so na Bonifiki gostili Rudar iz Velenja, v obeh taborih pa so si na vso moč želeli zmagoviti niz podaljšati vsaj še za eno tekmo. Tako enim kot drugim se želje niso uresničile. Koprčani so sicer dvakrat povedli, a so jih Velenjčani obakrat ujeli. Že v petek so Mariborčani domžalski športni park obarvali vijolično. Dva gola je prispeval Dragan Jelič, enega pa je dodal Rene Mihelič. Častni zadetek za Domžale je bil delo Daliborja Teinovića. Celjani so na domačem igrišču z 2:0 ugnali HIT Gorico.

Prva liga, 5. kolo:

Domžale : Maribor 1:3 (0:1)
Teinović (87); Jelić (31, 51), Mihelič (68)

Luka Koper : Rudar 2:2
Brulc (14, 52); Omladič (24). De Moraes (85)

CM Celje : HIT Gorica 2:0 (1:0)
Kršič (38/ag), Dvorančič (69)

Olimpija : Nafta 2:0 (1:0)
Roj (1), Škerjanc (85)

Labod Drava : Interblock 1:1 (0:1)
Kronaveter (21); Mišura (79)

Pari 6. kola:

HIT Gorica : Labod Drava

Maribor : Luka Koper

Rudar : MIK CM Celje

Nafta : Interblock

Olimpija : Domžale
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.