Šport > Nogomet
7255 ogledov

Odšel je mnogo prezgodaj! Hči: "Rotili smo zdravnike, toda ..."

Instagram
Nekdanji up angleškega nogometnega velikana je preminil po kratkem boju z neozdravljivo boleznijo.

Iz Velike Britanije prihaja žalostna vest o smrti komaj 40-letnega Bobbyja Powerja, nekdanjega člana mladinskega pogona Manchester Uniteda.

Nekdanji nadobudni nogometaš je umrl za posledicami raka trebušne slinavke. Preminil je samo mesec dni po tem, ko sta si s svojo izbranko Jemmo Power-Bliss obljubila večno zvestobo. Za seboj je pustil tri otroke.

Power je veljal za velik up Uniteda, po neuspelem poskusu preboja med profesionalne igralce pa je postal osebni trener in motivacijski govorec. Kot strokovnjak za telesno pripravljenost in ljubitelj plezanja na prostem je v zadnjih letih svojega življenja pridobil veliko število sledilcev na družbenih omrežjih.

Od postavljene diagnoze te zahrbtne bolezni z izredno slabo prognozo pa do smrti nekoč vrhunskega športnika je minilo vsega nekaj mesecev. Pred približno pol leta se je po enem izmed pohodov počutil nenavadno, dan zatem pa je že komaj vstal iz postelje.

"Kje naj sploh začnem? Poskušal bom povedati čim bolj na kratko. Pred sedmimi tedni sem legel v posteljo in ko sem se naslednji dan prebudil, sem se malce slabo počutil. Nisem bil lačen, ko pa sem poskusil jesti, mi je postalo slabo. To je trajalo tri dni, v tem času so mi koža in oči porumeneli," je na Instagramu pred časom zapisal Power.

"Peti dan sem se odločil, da grem v bolnišnico. Med čakanjem sem dvakrat omedlel. Po tem ko so me stabilizrali, sem povsem izmučen zaspal. Naslednji dan so opravili pregled z magnetno resonanco, tretji dan pa me je zdravnik obvestil, da imam raka trebušne slinavke. Do takrat sem izgubil že 14 kilogramov," je dodal.

Po pričevanju družinskih članov so zdravniki predolgo odlašali z zdravljenjem, ker kljub večkratnim biopsijam, opravil jih je kar sedem, niso mogli neizpodbitno dokazati, za kateri tip raka sploh gre. "Odobrili niso nobenega zdravljenja," je za Manchestereveningnews.com povedala hčerka Estrella. "Rekli so, da se bo zdravljenje začelo šele, ko bodo imeli točno diagnozo. Trdili so, da ga v teh okoliščinah ne bo nihče operiral." "Zdravnike smo rotili, naj mu dajo vsaj priložnost. Odvrnili so, da ne morejo ničesar storiti," je dodala hčerka Kaityln.

Sčasoma so se dogovorili, da bo šel konec februarja na operacijo, a  je zaradi novih zdravstvenih zapletov poseg odpadel. "Vprašala sem jih, zakaj ga niso operirali že pred meseci?" je povedala Estrella. "Rekli so nam, da takrat tega nihče ne bi storil in da je po bitki lahko biti general. Do konca svojega življenja je iskal način, da bi ozdravel. Želel si je premagati bolezen za svoje otroke. Naredil je vse, kar je bilo v njegovi moči. Pri njem so res hudo zamočili," je dodala skrušena hči.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 22:30 14.marec 2024.

    Vsi ki jemljejo anabolike in steroide končajo tam pri 40 z rakom -jetra, slinavka , čreva !

  • Ender3 17:43 14.marec 2024.

    Pri vseh oblikah raka mu je usoda namenila najbolj zločesto obliko..V najboljšem primeru bi živel kakšno leto od potrjene diagnoze..