Šport > Nogomet
21 ogledov

"Državi ne želimo povzročati problemov"

union olipija Saša Despot
Navijaška skupina Green Dragons bo imela kljub odpovedi nogometnega derbija med Olimpijo in Mariborom očitno zelo pestro soboto.

"Pretekli dnevi so lep pokazatelj stanja v naši državi. Stanja, ki se vleče že od “pamtiveka” in postavlja (nogometne) navijače za drugorazredna bitja. Že dolgo časa smo opozarjali na represijo, ki vlada nad navijači v Sloveniji. Nad tem, da se za tekme v naši okolici skliče posebna policijska enota. Na to, da so tekme bile delegirane ob nepravih, nečloveških urah. Na to, da “notranji nadzori Policije” nad nasiljem, ki ga le-ta izvaja pred očmi javnosti in je vidno tudi na televiziji, ne odkrijejo nič. Na to, da se “obračajo vlaki”, pa čeprav takrat za to niti ni bilo zakonske podlage. Na to, da kamorkoli pridejo Dragonsi, morajo klubi državi, Policiji, plačevati nesorazmerno visoke zneske varovanja, pa čeprav nas na gostovanje pride le nekaj deset. Na to, da je Dragons, ki gre na gostovanje v Maribor z vlakom, vsaj 7 ur brez možnosti nakupa pijače in hrane," so v uvodu izjave za javnost zapisali Green Dragonsi.

"Poslušal nas ni nihče. Pod pretvezo “navijačev, ki jedo otroke” se je represija z zakonom o navijačih celo povečala. Dovolj je bilo. Zato, da dokažemo sebi, športni javnosti in tudi državi, da zmoremo, da se da izpeljati tekmo tudi, če oni “ne morejo zagotovit varnosti“, se bomo jutri, v soboto, ob 17:00 udeležili tekme Olimpija : Budučnost v Stožicah. Rumeni mediji, ki samo čakate na našo reakcijo – brez kakršnega koli izgreda. S pravo, ultras kuliso. Dragonsi, člani in nečlani, vstop je jutri za našo tribuno v sodelovanju s KK Union Olimpijo prost. Olimpija nam zaupa in to zaupanje ji bomo povrnili. Vaučerje prevzamete od 15:30 naprej v Baru Krt. Tam se bodo dobili tudi naši artikli."

"Na tekmo naj vsak prinese eno svečo, tisto, za na pokopališče. Ko država pride do stanja, da ne more zagotoviti 143 pripadnikov PPE za tekmo, kot je derbi… Sploh ne bomo napisali, v katerem organu smo. Po tekmi se bomo skupaj, že spet mirno in brez izgredov zapeljali do Gregorčičeve, kjer bomo te sveče v miru in v opozorilo celi državi, da smo navijači drugorazredni državljani, prižgali. In se razšli, ker državi novih problemov v tem stanju ne želimo povzročati."

"Apeliramo na vse, tako tiste, ki ste imeli namen iti na Sever kot tiste, ki ste imeli namen iti na C in na vse, ki smo bili tako razočarani zaradi odpovedi derbija, da pridete in skupaj dokažemo, da nismo drugorazredni državljani."
Komentarjev 4
  • jakec1575 21:19 24.oktober 2015.

    Mogoče, ce se javite med prostovoljce in greste pomagati beguncem ali pa cistit, vas bo pa res morda spet kdo zacel jemati resno.

  • Lavdan 18:51 24.oktober 2015.

    Glede na to da so se do sedaj vedno lepo in kulturno obnašali je rse čudno, da država tako grdo misli o njih.

  • Avatar olor
    olor 23:01 23.oktober 2015.

    ja res je. Žal samo tega ne razumejo.