Šport > Nogomet
9 ogledov

Dudek odhaja v nogometni pokoj

Jerzy Dudek je pri Realu preživel štiri leta. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Poljski vratar Jerzy Dudek je v soboto odigral svojo zadnjo tekmo za madridski Real. To pa je bila tudi njegova zadnja tekma na profesionalni ravni v njegovi karieri, poročajo nekateri tuji mediji.

38-letni Poljak je v soboto po štirih letih skupnega življenja z nogometaši Reala odigral zadnjo tekmo v karieri. "Nimam besed, to je bilo fantastično slovo. Nikoli ga ne bom pozabil. 'El pasillo' (t. i. hodnik, op. p.) je bil tudi zame presenečenje. Z gospodom (tako Mourinha kličejo njegovi varovanci) sem govoril o tem, da naj me zamenja, toda česa takega nisem pričakoval."

Dudek se ob slovesu ni pozabil zahvaliti soigralcem, še posebej pa je izpostavil delo zadnjega trenerja, s katerim je sodeloval. "To je bil zelo čustven trenutek. Rad bi se zahvalili vsem, kajti ta klub je zelo velik in prijazen. Nisem veliko igral, toda dal sem vse od sebe, da bi pomagal svoji ekipi. Zadnja sezona z Mourinhom je bila fantastična, veliko sem se naučil. Je drugačen trener, ima veliko vpliva na nogometaše. Želim mu vso srečo z ekipo. Prihodnje leto bodo prvi."

Dudek je v Real iz Liverpoola prišel leta 2007, z redsi pa je osvojil naslov v Ligi prvakov, ko je kot junak zaslovel z obrambami enajstmetrovk na finalni tekmi proti Milanu v sezoni 2004/05.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.