Šport > Nogomet
9 ogledov

Dudu že zabija

Eduardo komaj čaka, da znova obleče Arsenalov dres. Žurnal24 main
Napadalec Arsenala in hrvaške nogometne reprezentance je na tekmi med prvim in B-moštvom topničarjev zabil hat-trick. Eduardo se torej vrača v polnem sijaju.

Poročanje angleškega tabloida Daily Mail je treba sicer vedno vzeti z določeno mero previdnosti, a eno je gotovo – Eduardo da Silva se po strahovitem zlomu noge počasi vrača med najboljše. Brazilski Hrvat je po poročanju omenjenega časopisa na prijateljski tekmi med svojimi soigralci iz prvega moštva in zdajšnjimi soigralci iz B-ekipe trikrat zadel za drugo moštvo topničarjev. Mali napadalec se je tako v nekaj več kot mesecu vrnil še drugič, saj je za rezerve debitiral že decembra, a je po 45 minutah zapustil igrišče zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice.

Za brazilskim levičarjem je res naporno leto. Potem ko bi 23. februarja v Birminghamu kaj lahko končal kariero in ostal brez noge, se po dolgi in naporni rehabilitaciji v rodni Braziliji vrača na velika vrata. Seveda ga stari trenerski maček Arsene Wenger v prvo moštvo ne bo poklical dokler ne bo povsem nared, in niti sekunde prej. Za začetek ga čaka nova preizkušnja z Arsenalovim B-moštvom, saj se naslednji teden odpravljajo k Stoke Cityju.

"Vsak profesionalni nogometaš ve, kako delujejo mediji, zato me ne skrbi preveč kaj bodo rekli,"
je Eduardo dejal za prihodnjo izdajo uradne revije svojega kluba (Official Arsenal Magazine). Mnoge namreč skrbi, da bi ob povratku v Premier League dolgo časa ostal brez gola, kar bi bilo kot nalašč za neučakane angleške medije: "Če daš gol, si na vrhu, če ne, si na dnu. Tudi najboljši napadalci na svetu lahko zabijejo dva gola na eni tekmi, nato pa kakšne tri, štiri tekme nič. Tako to gre," meni 25-letni napadalec, ki bo rojstni dan praznoval čez nekaj več kot mesec dni, ko se bo verjetno tudi vrnil v družbo najboljših. "Moja edina skrb je pripravljenost in to, kako bom pomagal Arsenalu. In če mi bo uspelo še zabiti gol, bo vse tako, kot je vedno bilo," je še zaključil Eduardo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.