Šport > Nogomet
17 ogledov

Dungo bo zamenjal Menezes

1/8
Žurnal24 main
Debakel na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki je odnesel brazilskega selektorja Carlosa Dungo. Ugled "cariocam" bo vračal trener Corinthiansa Mano Menezes, ki je sprejel ponudbo zveze.

Mano Menezes, trenutni trener brazilskega kluba Corinthians, je sprejel ponudbo za vodenje reprezentance Brazilije. "Za celo Brazilijo bi rad povedal, da uradno sprejemam povabilo," je v soboto povedal na novinarski konferenci. Brazilska nogometna zveza (CBF) je v petek zvečer dejala, da so mu ponudili službo, ki jo je Menezes zdaj tudi sprejel. POGLEJTE SI GALERIJO

V prednosti "domači"
Predsednik CBF Ricardo Teixeira je dejal, da bo reprezentanca od zdaj bolj odvisna od igralcev, ki igrajo v domačem prvenstvu, kar se v preteklosti ni izkazalo za pozitivno. "Brazilija, kot mi je dejal novi selektor, bo imela pomembno prisotnost igralcev, ki igrajo za brazilske klube. Mano Menezes je pravi človek za vodenje tega procesa," je povedal Teixeira.

Menezes v Braziliji velja za specialista, ko gre za reševanje velikih ekip iz še večjih težav, a je izven Južne Amerike praktično neznan. 48-letnik je sprejel ponudbo le dan po tem, ko je Muricy Ramalho zavrnil praktično že dogovorjeno pogodbo, saj se ga njegov klub Fluminense ni želel odreči. Menezesa zdaj čaka hudo težka naloga z imenom "zgraditi novo Brazilijo".

Brazilci so neslavno pogoreli na ravnokar končanem svetovnem prvenstvu, kjer so po zanesljivem predtekmovanju nato klonili proti Nizozemski. Ves čas turnirja je bil selektor Dunga na udaru zaradi preveč obrambne igre, kar ga je ob izpadu na koncu tudi stalo službe, kmalu tudi glave. Menezes mora zdaj zgraditi sveže ogrodje ekipe, ki naj bi na domačih tleh leta 2014 osvojila rekordni šesti naslov prvakov, kar je za tamkajšnje prebivalce praktično nuja. 190-milijonsko prebivalstvo namreč še zdaleč ni prebolelo nesrečnega poraza leta 1950 ...

Menezes je prvič zaslovel leta 2005, ko je nekdanje prvake Gremio pripeljal nazaj v prvo ligo. Na neverjetni odločilni tekmi, na kateri so bili izključeni kar štirje igralci njegove ekipe, nasprotniki Nautico pa so zapravili tudi enajstmetrovko, je nekdanji klub Ronaldinha na koncu slavil z 1:0 in se vrnil med elito. Dve leti kasneje so pot vodstvom Menezesa že igrali v finalu Cope Libertadores. Trener se je kmalu pridružil Corinthiansu in tudi njih dvignil iz druge lige nazaj v prvo. Postal je brazilski pokalni prvak in nazaj "domov" zvabil nekdanja zvezdnika brazilske reprezentance Ronalda in Roberta Carlosa. Bo Menezes novi Luiz Felipe Scolari, ali bo neslavno pogorel kot "osliček" Dunga?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.