Šport > Nogomet
12 ogledov

Dva gola v dveh minutah za moralne zmagovalce

Kevin Kampl EPA
Izjemna tekma med Bayer Leverkusnom in AS Romo sinoči ni imela zmagovalca, čeprav je padlo kar osem golov.

Najbolj napeta tekma 3. kroga Lige prvakov je bil vsekakor dvoboj med nemško ekipo Bayer Leverkusen in italijanskim klubom AS Roma. Ekipi sta zadeli kar osem golov, na vsaki strani po štiri.

Ekipa iz Leverkusna je zaigrala prednost dveh golov, ki jih je zadela v prvih dvajsetih minutah, nato pa je Roma nemški ekipi v 44. minutah zabila kar štiri gole.

Navdušeni navijače Bayerja pa so lahko v zadnjih desetih minutah tekme lahko bili priča neverjetnemu povratku domače ekipe. V 84. minuti je Nemcem z lepim zadetkom vlil upanje slovenski reprezentant Kevin Kampl, le dve minuti kasneje pa je izid izenačil Admir Mehmedi.

"Mi smo moralni zmagovalci"

Ekipa Bayer Leverkusna je bila po tekmi več kot zadovoljna in remi praznovala kot zmago."Da se je ekipa vrnila, je sijajno. Ta tel,a je bila vse drugo kot normalna. Za take tekme gledalci pridejo v štadion," je bil po tekmi navdušen trener Bayerja Roger Schmidt.

Še večje veselje je izrazil športni direktor nemške ekipe Rudi Völler: "Mi smo moralni zmagovalci. Ko so Italijani zadeli prvi gol, se nam je popolnoma podrla igra. Ampak vrnili smo se, ker smo sami vase verjeli."

Nekoliko začudeni pa so bili po tekmi Italijani, tako si branilec AS Rome Antonio Rüdiger ni znal razložit kaj se je zgodilo v zadnjih desetih mintuah: "Na začetku smo spali in takoj dobili dva gola nasprotnika. Še pred polčasom smo lahko izenačili in potem celo še zadeli dva. Kaj se je zgodilo na koncu, pa si ne znam razložiti."

Slovenec v dresu Bayerja Kevin Kampl je bil prav tako navdušen nad borbenostjo ekipe: "Treba je pohvaliti ekipo, ki se je uspešno vrnila v igro. Točka je izjemno pomembna za nas. Roma je zelo dobra ekipa in da smo ji lahko bili kos je izjemno."

Liga Prvakov, 3. krog:

Bayer Leverkusen : AS Roma 4:4 (2:2)Javier Hernandez (4', 19'), Kevin Kampl (84'), Admir Mehmedi (86'); Daniele De Rossi (29',38'), Miralem Pjanić (54'), Iago Falque (73')

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.