Šport > Nogomet
28 ogledov

Dva tedna po infarktu spet treniral

Snoju se je srce ustavilo pred dvema tednoma na tekmi rezervne ekipe amsterdamsk Žurnal24 main
Neverjetno, toda resnično. Le dva tedna po šokantnem srčnem infarktu se je Nizozemec Evander Sno vrnil na trening rezervnega moštva Ajaxa. "Fantastično je spet vohati zelenico," je dejal vzhičeni Sno.

Minilo je le štirinajst dni od dogodka, ki bi se lahko končal veliko bolj tragično, kot se na koncu je. Nekdanji vezist Celtica in Bristola Cityja, Nizozemec Evander Sno, je na tekmi rezervnega moštva Ajaxa doživel srčni napad. Rešilo ga je le hitro posredovanje zdravniške službe, ki ga je z defibrilatorjem sredi igrišča spet spravila k zavesti.

Občutek je izvrsten, zares izvrsten. Res je izjemno, da spet lahko delam stvari, kot recimo voham zelenico. Vse je šlo tako, kot mora, in lepo je biti živ.
Evander Sno

Sno je nekaj dni preživel v bolnišnici, toda hitro so ga poslali domov, dobil pa je tudi zeleno luč, da se lahko vrne na trening. "Občutek je izvrsten, zares izvrsten. Res je izjemno, da spet lahko delam stvari, kot recimo voham zelenico. Vse je šlo tako, kot mora, in lepo je biti živ," je povedal navdušeni Sno. "Stvari se izboljšujejo in počutim se bolj zdravo. Navijači so bili fantastični. Zahvaljujem se vsem za njihovo podporo."

Zanimivo – Sno je še dodal, da se celotnega dogodka ne spomni. "Zgrudil sem se in zbudil v rešilnem avtomobilu. Nisem vedel, kaj se dogaja. V telo so mi za vsak slučaj vstavili interni defibrilator."

Lepo je biti živ!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.