Šport > Nogomet
16 ogledov

Dvajset minut, pet golov

Rdeči vragi so za pet zadetkov potrebovali vsega 22 minut. Žurnal24 main
Manchester United je s petimi goli v pičlih 22 minutah na Old Traffordu razbil Tottenham (5:2). Liverpool in Chelsea z gostujočima zmagama rdečim vragom še naprej dihata za ovratnik.
Tottenham je po katastrofalnem začetku v letošnji sezoni Premier League našel formo in začel nabirati prepotrebne točke, s katerimi se je moštvo z White Hart Lana odlepilo z mest, ki vodijo v drugo ligo. Dobro formo so potrdili s pogumno igro v prvem polčasu tekme na Old Traffordu, ko sta v razmaku treh minut zadela Bent in Modrić. Če je na začetku drugega polčasa še kdo verjel v presenečenje, je po norih 22. minutah, ko so rdeči vragi od 57. do 79. minute zadeli kar petkrat (!), to upanje verjetno opustil. "Blitzkrieg" na vrata gostujočega vratarja Gomesa je z uspešno izvedeno enajstmetrovko začel Ronaldo, deset minut kasneje je prvič zadel Rooney, čez minuto spet Ronaldo, še preden pa so se gostje zavedli, kaj jih je doletelo, je svoj drugi gol zabil Rooney. Žebelj v Tottenhamovo krsto je deset minut pred koncem zabil Berbatov.

Londonski modri in rdeči z Merseysida so lov na moštvo Alexa Fergusona začeli dobri dve uri prej, preden so na zelenico teatra sanj v Manchestru stopili nogometaši domačega Uniteda in Tottenhama. Liverpool je v vodstvo s pravo bombo z roba kazenskega prostora popeljal Xabi Alonso, na 2:0 je slabih dvajset minut kasneje povišal izvrstni Kuyt. Gol Geovannija je domačim vlil nekaj upanja na remi, ki pa jim ga je s svojim drugim zadetkom ob koncu tekme pokopal Kuyt. Varovanci Guusa Hiddinka so priključek z vrhom obdržali z minimalno zmago v gosteh pri West Hamu (1:0), tri točke na londonskem obračunu jim je zagotovil Kalou. Kot zadnji od velike četverice je igral Arsenal, ki je doma z 2:0 odpravil Middlesbrough in si tako praktično že zagotovil četrto mesto. Oba gola katalonskega vezista Francesca Fabregasa sta goste porinila še bližje izpadu. Boro ima namreč za nameček še najslabšo gol-razliko med vsemi "vpletenimi" (-24). Korenov WBA je proti Sunderlandu slavil sedmo zmago v sezoni in se na lestvici tako približal Newcastlu in Middlesbroughu, ki pa ju dvoboja 34. kola še čakata.

Premier League, 34. kolo:

Bolton : Aston Villa 1:1 (0:1)
Cohen (60); Young (44)

Everton : Manchester City 1:2 (0:1)
Gosling (94); Robinho (35), Ireland (54)

Fulham
: Stoke City 1:0 (1:0)
Nevland (29)

Hull City : Liverpool 1:3 (0:1)
Geovanni (73); Xabi Alonso (45), Kuyt (63, 89)
RK: Folan (59/Hull City)

WBA : Sunderland 3:0 (1:0)
Olsson (40), Brunt (58), Mensegeuz (88)
Robert Koren (WBA) je odigral celo tekmo.

West Ham : Chelsea 0:1 (0:0)
Kalou (55)

Manchester United : Tottenham 5:2 (0:2)
Ronaldo (57/11-m, 68), Rooney (67, 71), Berbatov (79); Bent (29), Modrić (32)

Arsenal : Middlesbrough 2:0 (1:0)
Fabregas (26, 67)

Blackburn : Wigan 2:0 (1:0)
McCarthy (45), Nelsen (60)

Ponedeljek ob 21.00:

Newcastle - Portsmouth
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.