Šport > Nogomet
39 ogledov

Dve osebi dobili prevod s strani policije

(Maribor - Olimpija) Prva Liga derbi Ljudski vrt Saša Despot
Policisti so pred in med tekmo obravnavali 22 oseb, dvema so izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Povratno tekmo slovenskega nogometnega pokala med Mariborom in Olimpijo, ki se je končala z remijem, s čimer so v finale napredovali Ljubljančani, si je po podatkih policije na stadionu Ljudski vrt ogledalo okoli 10.000 gledalcev.

Med njimi je bilo na stadionu približno 1000 članov domače navijaške skupine Viole, 150 ljubljanskih navijačev Green Dragons ter 50 navijačev Supporters NK Olimpija. Policisti so zaradi vnosa ali uporabe pirotehničnih izdelkov obravnavali 19 oseb, eno, ki je na igralno površino vrgla steklenico, ter dve osebi, ki sta se izzivali k pretepu, so sporočili iz mariborske policijske uprave. Dvema osebama so na podlagi 62. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli prepoved udeležbe na športnih prireditvah.

Nekaj skritih pirotehničnih izdelkov so policisti našli na stadionu že med protibombnim pregledom tribun. Ker organizator NK Maribor ni zagotovil ukrepov iz drugega odstavka 12. člena zakona o javnih zbiranjih (med prireditvijo je bila uporabljena večja količina pirotehničnih sredstev, predvsem na tribuni jug in tudi na tribuni sever), bo zoper njega izveden prekrškovni postopek zaradi kršitve.

Po koncu nogometne tekme policisti niso zabeležili pomembnejših varnostnih dogodkov, so še sporočili iz PU Maribor.

Finale slovenskega pokala bo sicer bo 31. maja v Kopru, za lovoriko pa se bo Olimpija pomerila z Domžalami.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.