Šport > Nogomet
2 ogledov

Dve tekmi, dve zmagi

Pod taktirko Matjaža Keka je Slovenija v kvalifikacijah dosegla dve od skupno tr Žurnal24 main
Slovenija je proti Belorusiji dosegla še tretjo zmago v kvalifikacijah za evropsko nogometno prvenstvo 2008. Naši so izpolnili cilj. "Dejstvo pa je, da nas čaka še veliko dela, zame sta tekmi že pozabljeni in že gledam proti Albaniji in Nizozemski," je povedal Matjaž Kek.
Matjaž Kek, selektor Slovenije: "Zadovoljen sem z izkupičkom zadnjih dveh tekem. Z novimi tremi točkami je tudi pogled na lestvico lepši. Vesel sem predvsem zaradi fantov, ki so v zadnjih desetih dneh pokazali pravi pristop. Zmago smo si tudi zaradi tega zaslužili. Dejstvo pa je, da nas čaka še veliko dela, zame sta tekmi že pozabljeni in že gledam proti Albaniji in Nizozemski."

Bojan Jokič, 21 let: "Občutki so dobri, lepo je zmagati tudi doma. Nasprotnikom smo takoj dali gol, vsilili svojo igro in jim nismo pustili igrati. Po rdečem kartonu je bilo lažje. Tekmo smo rutinsko pripeljali do konca."

Robert Koren, 27 let: "Ko smo se zbrali, smo bili odločeni osvajati točke. Danes smo prikazali boljšo igro kot v soboto, moramo pa še veliko delati. Najpomembnejša je zmaga. Osvojili smo šest točk in smo zelo zadovoljni."

Valter Birsa, 21 let: "Normalno je, da je precej lepše, če začneš v prvi enajsterici. Za nami je težka tekma, še posebno za nas na sredini, saj je bilo treba veliko teči in delati za ekipo. To mi je vzelo veliko moči."

Klemen Lavrič, 25 let: "Zadovoljen sem, da smo odigrali bolje kot v soboto in osvojili nove tri točke. O svoji igri nerad govorim, za uspeh ekipe sem dal celega sebe. Verjamem, da je pred tem moštvom lepa prihodnost."

Bernd Stange, selektor Belorusije: "Igrali sta ekipi, ki šele nastajata. Veliko je mladih igralcev in tudi zaradi tega je bila tekma na takšni ravni, kot je pač bila. Obe reprezentanci se morata še veliko naučiti. Zmaga Slovenije sicer ni bila vprašljiva, tudi zaradi nevarnih akcij ob koncu. Tudi mi smo si sicer priigrali nekaj priložnosti, vendar sem razočaran nad sodniško odločitvijo v drugi minuti, saj je bila po mojem enajstmetrovka podarjena. Izpolnili pa nismo niti našega osnovnega cilja, ki je bil igrati bolje kot proti Izraelu in Romuniji. S slabo igro smo namreč gostiteljem omogočili še lažje delo."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.