Šport > Nogomet
63 ogledov

Dvojček Hentyja za zmago Olimpije

Olimpija Ljubljana, Krško Simon Maljevac
Nogometaši Luke Koper so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (0:1).

Slavko Matić je po devetih preizkušnjah pri Zavrču na deseti kot strateg Kopra doživel prvi poraz. Tega mu je prizadejala prva ekipe sezone Olimpija, ki je prišla do desete zmage po zaslugi dveh zadetkov Ezekiela Hentyja. Ljubljančani so tako še naprej uspešni na Obali, dobili so še četrto od zadnjih šestih tekem na Bonifiki. Ob tem velja poudariti, da Olimpija v tej sezoni v gosteh še ne pozna poraza, vpisala je pet zmag in dva neodločena izida.

Po dokaj zanimivem začetku, v kateri sta si obe ekipi priigrali nekaj (pol)priložnosti, so v 19. minuti povedli Ljubljančani, ko je protinapadu in po podaji Lucasa Ontivera zadel Henty. Po zadetku gledalci niso več videli toliko zaključnih strelov, enega nevarnejših pa v 43. minuti, ko je Rok Kronaveter z dobrih desetih metrov meril le malce premalo natančno.

Takoj po začetku drugega polčasa so Koprčani izenačili, potem ko je po podaji Mitje Lotriča z dobrih desetih metrov zadel Josip Ivančić. Ljubljančani so znova povedli v 62. minuti, ko je prosti strel s slabih 20 metrov izvrstno izvedel Henty in s svojim drugim zadetkom na tekmi zadel za 2:1. To je bil sedmi gol za Hentyja v prvenstvu.

V 78. minuti je prosti strel dobro izvedel še Miha Zajc, izkazal pa se je koprski vratar Kristijan Kahlina. Na drugi strani je Davor Škerjanc iz bližine, a težkega položaja, v 82. minuti zgrešil cilj. Tri minute pozneje je izvrstno priložnost za goste zapravil Andraž Šporar, ko je iz bližine žogo poslal malo čez prečko koprskega gola. Tik pred koncem tekme je drugi rumeni karton dobil Matic Fink zaradi prekrška nad Škerjancem, izid pa se ni več spremenil.

Koprčani bodo v 15. krogu v soboto gostovali v Velenju, Olimpija pa bo gostila Maribor.

Prva Liga, 14. krog:

Luka Koper : Olimpija 1:2 (0:1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.