Šport > Nogomet
45 ogledov

Dwight Yorke: Počutil sem se kot kriminalec

Dwight Yorke EPA
Ameriške oblasti so preprečile nekdanjemu zvezdniku Manchesterja Uniteda vstop ZDA.

Nekdanji odlični napadalec rdečih vragov Dwight Yorke je ostal brez obiska v ZDA. Vzrok za to je odtis štampiljke v njegovem potnem listu. Žig je delo iranskih oblasti, Iran pa se nahaja na seznamu držav, ki so prišle na črno listo po imenovanju novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ta je tako ali tako navijač Arsenala.

"Nisem mogel verjeti, kaj se dogaja. Ne štejem več svojih obiskov v ZDA, saj jem že tolikokrat bil tukaj. Rad imam to državo, a tokrat sem se počutil kot kriminalec. Kupil sem letalsko vozovnico in moral bi le še vstopiti na letalo, ko sta me ustavili dve osebi. Vprašal sem ju, kaj se dogaja. Odgovor je bil, da se je ob mojem imenu pojavila rdeča zastavica, ker imam v potnem listu iranski žig," je za Sun dejal 45-letni Yorke.

Letel je iz Katarja, kjer je za televizijo BeIN Sports sodeloval pri prenosu tekme med Manchester Unitedom in St. Etiennom v evropski ligi, preko Miamija na Trinidad in Tobago. Tam naj bi sodeloval na tekmi legend ob odprtju novega stadiona. Yorke je sicer lastnik britanskega potnega lista in tudi tistega, ki mu pripada kot globalnemu ambasadorju otoške države Trinidad in Tobago.

"Uradni osebi sta mi dejali, da če bom sedel na letalo, bom takoj po prihodu v ZDA deportiran nazaj v Katar. Poskušal sem jima razložiti, da niti ne prebivam v Katarju in da se poskušam le vrniti domov na Karibe," je povedal nekdanji zvezdnik, ki mu prepričevanje ni uspelo in je za pet ur obtičal v Dohi. Nato je kupil novo vozovnico za London, kjer je prespal, zjutraj pa nabavil še eno karto za Trinidad in Tobago.

"Želel sem se le vrniti domov. Še nikoli nisem doživel česa podobnega. Že leta potujem po svetu kot nogometaš ali ambasador Manchester Uniteda in svoje države in nikoli nisem imel težav. Bil sem šokiran nad dogodkom.Ob meni je bil nek par, ki je v Miamiju želel prevzeti barko, ki sta jo kupila in se odpraviti na jadralski izlet. Tudi njima so preprečili polet, ker sta bila iz Omana."

Yorke je leta 2011 odigral dobrodelno tekmo v Teheranu, poleg njega pa so zaigrali še nekateri nekdanji nogometni asi - Marcel Desailly, Luis Figo in Roberto Carlos. Tudi te verjetno čakajo težave, če se bodo želeli napotiti v ZDA.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.