Šport > Nogomet
17 ogledov

Džafić: "Nekega dne bi rad igral za BiH"

Olimpija Koper Džafić Saša Despot
Vratar ljubljanske Olimpije in eden od kapetanov zeleno-belih, Elvis Džafić, je v pogovoru za bosanski spletni portal Sportsport.ba priznal, da bi nekega dne rad branil za reprezentanco Bosne in Hercegovine. Ljubljanski vratar je sicer dvakrat že nastopil za mlado reprezentanco Slovenije, kasneje pa je zatrdil, da je bila njegova izjava vzeta iz konteksta.

"Po poreklu Bosanec, po rojstvu in prebivališču Slovenec, je mladi Elvis Džafić eden od najbolj obetavnih mladih vratarjev v Evropi," o Elvisu Džafiću svoj prispevek na Sportsport.ba začenajajo kolegi iz Bosne in Hercegovine.

Džafićeva želja, da brani za državo svojih staršev, se je po pisanju omenjenega portala še povečala ob nedavnem gostovanju njihove reprezentance v Stožicah, kjer so "Zmajevi" Safeta Sušića visoko premagali Slovenijo Srečka Katanca.

"Reprezentanci Bosne in Hercegovine bodo v prihodnosti uspele velike reči. Imajo zmagovito miselnost, odlično atmosfero znotraj in okoli ekipe ter sijajne navijače, o čemer sem se prepričal na nedavni tekmi v Ljubljani. Nekega dne bi rad bil reprezentant države, iz katere izviram. Moj oče je iz Bosanskega Novega, mama pa iz Sanice pri Ključu," je za Sportsport.ba dejal Džafić.

"Handanović vratar svetovnega kova"

Džafić je dvakrat že nastopil za mlado slovensko reprezentanco, potem ko je pri ljubljanski Olimpiji hitro dobil priložnost in številko ena po prihodu iz nižjeligaša Svobode.

"Imamo mlado ekipo. Vse se vrti okrog mladcev, ki nimajo še niti 25 let. Iskušnje so na strani Maribora, ampak v tem trenutku verjetno tudi kvaliteta. Trudimo se, da jih dohitimo. Upam, da ta dan ni več daleč," je še dodal Džafić in pristavil, da vratarskih vzornikov sicer nima, da pa mu je med najljubšimi čuvaji mreže prav bosanska številka ena Asmir Begović.

"Najboljši vratarji so dandanes (Manuel) Neuer, (Iker) Casillas in (Vicente) Guatia iz Valencie. Enakovreden z njimi je naš (Asmir) Begović, ki je v tem trenutku eden izmed najboljših vratarjev v Evropi in gotovo najboljši vratar Premier League. Razen Begovića je tudi Samir Handanović vratar svetovnega kova," je še povedal Džafić.

Pri Olimpiji so dan po objavi članka v bosanskem mediju poskrbeli za razjasnitev izjav s strani glavnega akterja, ki je v sporočilu za javnost poudaril, da so bile njegove izjeve vzete iz konteksta, in da nikoli ni rekel, da bi branil za BiH.

Vzeto iz konteksta

"Moja izjava je vzeta iz konteksta. V dneh po tekmi med Slovenijo in Bosno in Hercegovino so me novinarji iz BIH spraševali o mojem statusu, češ da imajo težave z menjavami za prvega vratarja Asmirja Begovića. Povedal sem le, da bi bil vesel poziva, ker gre za državo mojih staršev in da bi v primeru, če bi poziv dobil, razmislil o nastopanju za BIH. Nikoli pa nisem dejal, da želim igrati za BIH ali da ne želim igrati za Slovenijo," je pojasnil Džafić.

"Ne razumem, zakaj se je dvignil nek prah okoli tega in niti ne želim, da se zdaj zdi, kot da se opravičujem ali izgovarjam, vendar so me negativno presenetili nekateri naslovi v slovenskih medijih. Želim le zaključiti s to temo in se osredotočiti na svoje obveznosti pri Olimpiji, ki je zame najpomembnejša."

Komentarjev 6
  • Mežan Marjan 00:02 13.februar 2013.

    nikezići đermanovići,jovići ,đafići, pa kaj si vi predstavljate da bomo hodil te invalide gledat,ki samo gleda kako bi spizduali pa ne more igrat jer ga boli bubreg.za kozlat ,pol se pa ćudjo zakaj ni već gledalcev.pa še nekaj je orig.slovencev...

  • Mežan Marjan 23:52 12.februar 2013.

    pa sej so igrale dve reprezentance a in b ,pa kaj bi še rad sej si igral za bosno , pa saj se ve da tvoji rođaci igrajo vrhunski nogomet a ti bi šel pa zdaj igrat za bosno zato ...prikaži večato ker bi se rad prodal ..sami jovićććći ,đafići a jest pa 40 let navijač,simpatizer pa da vas bom šel gledat iiććee pa lepo te prosim,ne ga srat.....sslp marjan

  • vico 21:01 12.februar 2013.

    tiho kmet