Šport > Nogomet
11 ogledov

Džajić spet na mestu (dobesednega) zločina

zvezda_navijaci_reu Žurnal24 main
Po izpadu beograjske Crvene zvezde iz nogometnega pokala UEFA proti ciprskemu klubu APOEL naj bi bila pred odhodom celotna uprava kluba. Se na kraj zločina vrača Dragan Đajić?

Nogometaši Crvene zvezde so v zadnjem kolu kvalifikacij za pokal UEFA izgubili s ciprskim predstavnikom. APOEL je napredoval po zaslugi doseženih zadetkov v gosteh, po remiju v Nikoziji z 2:2 je bilo v Beogradu 3:3 in nekdanji evropski prvak je že avgusta končal evropsko sezono.

 

Politika

Navijači ciprske ekipe so na stadionu Marakana doživeli ovacije. Okoli 200 gostujočih privržencev je namreč najprej razvilo transparent z napisom "Ciper je Grčija", za njim pa takoj še enega, ki je sporočil znano srbsko parolo: "Kosovo je Srbija"

Zvezda, ki jo v tej sezoni vodi sloviti češki trener Zdenek Zeman , je igrala bledo in nedomiselno. Ob zaostanku z 0:2 so vedno bolj agresivni postajali tudi člani organizirane navijaške skupine Delije, ki so začeli najprej verbalno groziti upravi kluba, nekoliko pozneje pa so proti VIP -tribuni poletele tudi steklenice in stoli. Gostitelji so se sicer izvlekli in z dvema zadetkoma izsilili podaljšek, a na koncu kljub vodstvu niso zdržali in so morali sklonjenih glav zapustiti igrišče.

Takoj po tekmi se je kot blisk začela širiti novica, da bodo s svojih funkcij odstopili predsednik kluba Toplica Spasojević , športni direktor Goran Bunjevčević in glavni financer Dragi Mićunović . Informacijo naj bi novinarjem kar na parkirišču pred stadionom predal predsednik Spasojević. Upravni odbor bo o prihodnosti kluba razpravljal v torek, kjer gre pričakovati sklic izredne skupščine in sestavo nove uprave. Za zdaj sicer v klubu zavračajo komentiranje aktualnih dogodkov, tako pa naj bi bilo vse do torka. Če bo uprava res padla, se bo to zgodilo že tretjič v treh letih.

Gesta gostujočih navijačev je naletela na odobravanje tribun. © Reuters

 
Takoj so se seveda začela tudi ugibanja o novih vladarjih na Marakani. S povratkom v klub naj bi se resno spogledoval Marko Mišković , sin drugega najbogatejšega Srba Miroslava Miškovića , lastnika korporacije Delta Holding , ki naj bi bil "težak" kar dve milijardi dolarjev. Miškovič mlajši je pred kratkim zapustil upravni odbor Crvene zvezde ravno zaradi spora s predsednikom Spasojevićem.

Še bolj zanimivo pa je, da naj bi se z Miškovićem v klub vrnil legendarni Dragan Džajić , ki so ga februarja srbski organi pregona prijeli in spravili za zapahe zaradi mahinacij pri prestopu nekdanjega napadalca rdeče-belih Gorana Drulića v špansko Zaragozo , ko naj bi nekdanji jugoslovanski nogometni zvezdnik skupaj s še nekaterimi klubskimi funkcionarji odtujil kar 27 milijonov nemških mark.

Dragan Đajić je bil februarja aretiran. © Action Images

 
Nekateri srbski mediji so že poročali, da je Džajić sprejel ponudbo in se bo vrnil na predsedniško mesto. Poskrbel naj bi za reorganizacijo (beri: privatizacijo) kluba in za povratek legend na Marakano, kjer naj bi v prihodnje delovali tudi Vladimir Jugović , Vladimir Matijašević in spet Stevan Stojanović . Džajić naj bi kot edini pogoj postavil odhod nekaterih ljudi iz uprave. Nekdanjega in kot kaže bodočega predsednika pa še čaka sodni proces. Iz prej omenjenih razlogov je obtožen zlorabe uradnega položaja, zaradi česar je dva meseca prebil za zapahi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.