Šport > Nogomet
70 ogledov

Džeko na tekmi Aluminija in Kopra videl remi

NK Olimpija NK Maribor Anže Petkovšek
Nogometaši Aluminija in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1), Domžale pa so doma premagale Krško s 5:3 (4:1). V večerni tekmi Olimpija ni uspela premagati niti zadnjega na lestvici.

Olimpija tudi v osmi spomladanski ligaški tekmi ni zmagala. V obračunu spomladi najslabših ekip v ligi so Radomljani, trdno zadnji na lestvici, a tokrat zelo borbeni in nepopustljivi, celo vodili do 88. minute, nato pa so izbranci Safeta Hadžića, ki so sicer prevladovali večino tekme, vendarle izvlekli vsaj točko. Ta je bila tudi prva radomeljska v osmem medsebojnem dvoboju z Ljubljančani. Po remiju tako Olimpija za vodilnim Mariborom zaostaja že za 15 točk.

Kmalu po začetku tekme je bilo jasno, da bo igra v rokah domačih, gosti pa bodo čakali na protinapade. Zeleno-beli so imeli približno 70 odstotkov časa žogo v svojih nogah, toda večinoma so jalovo napadali, tudi številne podaje z bočnih položajev niso našle pravih naslovnikov. Še najnevarneje je bilo v 43. minuti, ko je po kotu z leve strani z glavo poskusil Dino Štiglec in žogo poslal nekaj centimetrov čez prečko. Na drugi strani so gosti še najbolj zagrozili ob koncu polčasa, ko je po strelu Luke Gajića Nemanja Mitrović žogo preusmeril v kot.

V drugem polčasu se je neprepričljiva igra domačih nadaljevala, gosti pa so se opogumili in v 60. minuti je Gajić s strelom z leve strani le za malce zgrešil cilj oziroma je žogo v kot preusmeril Rok Vodišek. Po njem pa so Radomljani povedli, po gneči in odbitkih v kazenskem prostoru je žoga prišla do Tina Karamatića, ki je s strelom iz prve zadel za 0:1.

Radomljani so še naprej onemogočali nevarne napade domačih, v 75. minuti pa so Ljubljančani le prišli do izjemne priložnosti. Sodniki so namreč po trku Roka Jazbeca z Andražem Kirmom pokazali na belo točko, najstrožjo kazen je izvedel Leon Benko, a zadel le prečko. Olimpija je sicer v teh trenutkih vse bolj pritiskala proti vratom gostov, v 78. minuti je tako povsem sam na desetih metrih prišel do strela Kirm, a žogo slabo zadel. V 86. minuti je na drugi strani moral Vodišek posredovati po strelu Kristijana Šipka.

V 88. minuti pa vendarle veselje domačih, po kotu je z glavo žogo zadel Aris Zarifović, ta je prišla pred vrata do Benka, ki jo je poslal v mrežo.

Prvi strelec Serie A v Kidričevem

Tekma, ki si jo je ogledal tudi napadalec Rome Edin Džeko, trenutno s 25 zadetki na vrhu strelcev elitne italijanske lige, se je končala brez zmagovalca. Kidričani tako niti na osmi medsebojni ligaški tekmi niso premagali Koprčanov, slednji pa so že pet krogov brez zmage. Koprčani ostajajo na šestem, Aluminij pa na devetem mestu.

Koprčani so bili v prvem polčasu konkretnejši tekmec, si priigrali več strelov proti vratom, prek Mateja Pučka pa so v 18. minuti tudi zadeli okvir vrat. Še bolj zadovoljni so bili v 23. minuti, ko je po podaji Ivorja Horvata kozličke v vodstvo s svojim prvencem v sezoni popeljal Ed Kevin Kokorović. Pri domačih, ki so žogo sicer imeli le rahlo manj v posesti, je bil še najbolj nevaren Mateo Damiš, ki je dvakrat poskusil z glavo, a ni bil dovolj natančen.

V uvodu drugega polčasa je takoj sledilo izenačenje domačih, avtor zadetka pa je bil Lovro Bizjak. To je bil njegov šesti gol v sezoni. Koper je takoj odgovoril s streloma Rubena Belime in Danijela Pranjića, ki pa sta bila nenatančna. Zato pa je bil v 59. minuti natančnejši Sandi Križman, ki je Primorce znova popeljal v vodstvo. Toda vodstvo tokrat ni zdržalo dolgo, saj je sedem minut pozneje Bizjak s svojim drugim golom na tekmi in sedmim v sezoni izid spet poravnal.

Domači so zagrozili spet v 75. minuti, ko je Žiga Škoflek zadel okvir vrat, to pa je bil tudi zadnji res nevaren poskus do konca tekme.

Toča golov v Domžalah

Domžalčani so v tekmi številnih zadetkov prišli do svoje 150. prvoligaške domače zmage. Z njo so ostali prvi zasledovalci vodilnega Maribora, za katerim zaostajajo za 13 točk. Na drugi strani so Krčani, ki so večji del tekme vse prej kot pohvalno igrali v obrambi, po 11. porazu le še točko pred predzadnjim Aluminijem.

Prvi polčas je bil bogat z zadetki. Predvsem domači nogometaši so zlahka tresli mrežo gostov, ob tem pa si priigrali še nekaj priložnosti. Strelski pohod je začel Ivan Firer v šesti minuti, ko je zadel iz bližine po podaji Jana Repasa. To je bila sedma podaja domžalskega nogometaša v sezoni, s čimer se je izenačil s tretjeuvrščenim Denisom Klinarjem iz Olimpije.

V 22. minuti je Jure Balkovec povišal na 2:0, potem ko je malce z desne strani z več kot 20 metrov zadel čez živi zid s prostega strela. Tretji domžalski zadetek je padel šest minut pozneje, ko je po Firerjevi podaji z desne strani iz bližine zadel Žan Majer, ki je bil hitrejši od Marka Zalokarja.

Le tri minute zatem je bilo že 4:0 za Domžale, ko je po desni pobegnil Majer, iz bližine pa v prazno mrežo znova zdel Firer. Gosti so znižali zaostanek že takoj zatem, ko je v kazenskem prostoru s 13 metrov zadel Miljan Škrbić.

Isti igralec je zadel tudi v uvodu drugega polčasa, ko je iz bližine Dejana Milića premagal po podaji Nikole Gatarića. Toda takoj v naslednjem napadu je povsem neodločna krška obramba prepustila prodor Amedeju Vetrihu, ki se je sprehodil v kazenski prostor in z močnim strelom ugnal Zalokarja.

V 73. minuti je slednji obranil nevarna strela Petra Franjića in Firerja, na drugi strani pa sta bila v 80. in 81. minuti nenatančna Filip Dangubić in Klemen Šturm. V 82. minuti je do strela z roba kazenskega prostora prišel Vetrih, žoga je bila na poti v mrežo, a zadela nesrečnega Alena Ožbolta, ki je tako preprečil nov zadetek.

Zato pa so ga dosegli Krčani takoj zatem, ko je po prodoru in podaji Arafata Mensaha z leve strani zadel Dangubić. Zanj je bil to enajsti gol v sezoni, s čimer se je na petem mestu lestvice strelcev izenačil z Daliborjem Volašem iz Celja.

Prva liga TS, 29. kolo:

Rudar : Maribor  0:1 (0:1)
Zahović 39.

Gorica : Celje  1:1 (0:1)
Boben 55.; Volaš 22.

Aluminij : Koper  2:2 (0:1)
Bizjak 46., 66.; Kokorović 23., Križman 59.

Domžale : Krško  5:3 (4:1)
Firer 6., 31., Balkovec 22., Majer 28., Vetrih 52.; Škrbić 32., 51., Dangubić 83.

Olimpija : Kalcer Radomlje  1:1 (0:0)
Benko 88.; Karamatić 61.

Lestvica:
1. Maribor  64
2. Domžale  51
3. Olimpija  49
4. Gorica  42
5. Celje  41
6. Koper  38
7. Rudar  35
8. Krško  30
9. Aluminij  29
10. Radomlje  11

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.