Šport > Nogomet
19 ogledov

Džemaili: "Nasprotniki se bojijo Švice"

Džemaili Švica Slovenija kvalifikacije za SP 2014 Feusisberg EPA
Med glavnimi aduti Švicarjev na obračunu proti Sloveniji naj bi bil Blerim Džemaili. Zvezni igralec italijanskega Napolija upa, da bodo nogometaši s klopi izkoristili svojo priložnost.

Namesto poškodovanega Bayernovega zvezdnika Xherdana Shaqirija naj bi mesto v švicarski reprezentanci v dvoboju proti Sloveniji dobil ravno Blerim Džemaili, ki upa, da bo njegova reprezentanca z zmago proslavila napredovanje na svetovno prvenstvo v Braziliji.

"Veliko smo se naučili na tekmi proti Islandiji, ko smo zapravili vodstvo s 4:1. Na srečo nas ta zmaga ni stala napredovanja na svetovno prvenstvo," meni član Napolija.

Prava priložnost za dokazovanje

Švicarji bodo proti Sloveniji v Bernu najverjetneje nastopili v precej spremenjeni zasedbi, vendar se Džemaili s tem ne obremenjuje:

"Nimam še natančne informacije, kdo bo zaigral od prve minute. Verjetno bodo nekaj več minut imeli na razpolago nogometaši, ki so v dosedanjem delu kvalifikacij igrali manj. Ta tekma bo prava priložnost za dokazovanje. Celotne kvalifikacije smo držali skupaj kot ekipa in po zaslugi tega so se izkazali tudi posamezniki."

Pritisk bo manjši

Kljub zmagi proti Albaniji naj bi Švica na zadnji kvalifikacijski tekmi zaigrali maksimalno zavzeto: "Pritisk bo zagotovo manjši, saj smo se že uvrstili na svetovno prvenstvo, kar je bil naš glavni cilj. Kljub temu moramo našim navijačem podariti dobro nogometno predstavo in kvalifikacije zaključiti s pozitivnim rezultatom. Želim si, da bi v tekmi uživali tako igralci kot navijači."

Švicarji so se z odličnimi rezultati približali mestu nosilca na svetovnem prvenstvu, kar je nedvomno dokaz njihove kakovosti.

"Lahko se kosamo z vsakim tekmecem. Že dolgo časa smo neporaženi. Naša reprezentanca premora veliko mero kakovosti. Sedaj se nasprotniki nedvomno bojijo Švice," je še povedal Džemaili. 

Kvalifikacije za SP 2014, skupina E, zadnji krog:

Torek ob 18.00:
Ciper – Albanija

Ob 20.00:
Norveška – Islandija 
Švica – Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.