Šport > Nogomet
7 ogledov

Džinič: Mariborski nebeški skakalec

Maribor je z novo zmago še povečal naskok na vrhu lestvice. Žurnal24 main
V 18. kolu slovenskega nogometnega prvenstva se je najbolj izkazal branilec Maribora Elvedin Džinič, ki je na srečanju proti Interblocku dosegel kar dva zadetka.
 
 

Mislim, da je odločal moštveni duh, nekaj pa je pripomogla tudi slaba forma Interblocka, ki zares ni imel svojega dne.

Elvedin Džinič

 
Mariborčane poleg dejstva, da bo moštvo zimo prespalo na vrhu lestvice, veseli tudi dejstvo, da so se v letošnji sezoni uveljavili nekateri doma vzgojeni igralci. To vsekakor velja za Dejana Školnika , velikega upa Reneja Miheliča (slednji je bil član začetne enajsterice že v preteklosti), jokerja s klopi Dragana Jeliča ter branilca Elvedina Džiniča . Triindvajsetletni branilec je svojo kariero začel pod Kalvarijo in se preko vseh mlajših selekcij v sezoni 2004/05 prebil v člansko moštvo. Leto dni kasneje je v vijoličasti majici zbral že 18 nastopov, lani 22, letos pa je od 8. kola državnega prvenstva standarden član začetne enajsterice.


Na lestvici še zmeraj vodi Andraž Kirm, sledi pa mu Etien Velikonja. Marcos Tavares je sedaj sam na tretjem mestu. © Sportnet

 

 

Preberite še ...

Igralec 17. kola: Mladen Kovačevič
Igralec 16. kola: Uroš Korun
Igralec 15. kola: Marcos Tavares
Igralec 14. kola: Edin Junuzović
Igralec 13. kola: Dejan Mezga
Igralec 12. kola: Dario Zahora

V prvih sedmih kolih je skupaj zbral le eno minuto, po poškodbi Lubomirja Kubice in neprepričljivih igrah Davida Tomažiča - Šeruge pa ga je trener Darko Milanič v 8. kolu proti Gorici poslal v ogenj od prve minute. Od takrat dalje je Džinič je enajstkrat zapored odigral vseh devetdeset minut, pri tem pa je zabil še tri zadetke in je trenutno z Igorjem Krstičem najboljši strelec med branilci . Najbolj se je izkazal konec prejšnjega tedna, ko je na derbiju kroga Interblocku zabil kar dva zadetka – jasno, oba z glavo. "Odigrali smo eno najboljših tekem v jesenskem delu sezone. Interblocku ni šlo od nog, mi pa smo igrali res dobro in vesel sem, ker sem prvič v karieri na eni tekmi uspel doseči dva zadetka. Mislim, da je odločal moštveni duh, nekaj pa je pripomogla tudi slaba forma Interblocka, ki zares ni imel svojega dne, “ je za zurnal24.si povedal Džinič .

Rene Mihelič in Zoran Pavlovič čestitata dvakratnemu strelcu Elvedinu Džiniču. © Gregor Katič

 
Džinič je v preteklosti igral tudi na boku, a se tam nikoli ni pretirano izkazal. V minuli sezoni je dvakrat premagal svojega vratarja in bil nasploh ujet v sivo povprečje svojega moštva, v letošnji sezoni pa je ustoličil v osrčju obrambe, kjer se tudi najbolje počuti. "Včasih sem igral na boku, vendar mi ni šlo najbolje. Najbolj mi odgovarja mesto zadnjega branilca,“ pravi Džinič , in dodaja, da je k dobrim igram veliko botrovala tudi izjemna konkurenca v moštvu. "Zagotovo je to zelo pomembno. Če je konkurenca tako močna, kot je pri nas, se moraš dokazovati na vsakem treningu posebej in vedno biti najboljši. Sicer zelo hitro izgubiš svoje mesto,“ je še dodal Džinič .


Džinič je eden najboljših skakalcev v slovenskem prvenstvu. © Dejan Slokar

 
Mariborčani so že osvojili naslov jesenskega prvaka, a kljub temu je pot do naslova še dolga. Džinič največjega tekmeca vidi v Celju . "Celjani so z novim trenerjem pokazali veliko, dobro pa igra tudi Nafta, ki je uspela zadržati kontinuiteto. Sam ne bi odpisal še Interblocka, ki ima na papirju zagotovo dobro moštvo. Mislim, da se bo bitka za naslov odvijala med nami,“ je pogovor za zurnal24.si sklenil "Džina“, kakor branilca kličejo njegovi soigralci.

V 18. kolu se je ponovno izkazal najboljši igralec prejšnjega kroga Mladen Kovačevič , ki je na severnoprimorskem derbiju Primorju zabil dva zadetka in se ponovno izkazal z odlično igro. Eno točko smo podelili Brazilcu Marcosu Tavaresu , ki je prav tako kot Džinič Interblocku zabil kar dva zadetka. Nogometaš, ki je po koncu srečanja z Ljubljančani skočil v zakonski stan, je trenutno z desetimi zadetki za Dariom Zahoro in Edinom Junuzovićem tretji najboljši strelec prvenstva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.